Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Drapel de 450 de metri pătrați la Jina. ”Cu bune și cu rele această țară este casa noastră”

Drapel de 450 de metri pătrați la Jina. ”Cu bune și cu rele această țară este casa noastră”

Festivitatea oficială de deschidere a Festivalului Sus pe Muntele din Jina, programată pentru duminică, 5 august, la ora 11.30, include un moment special dedicat Centenarului Marii Uniri. Organizatorii vor desfășura un steag de 450 de metri pătrați pe unul din dealurile din apropiere. “Pentru comunitatea noastră festivalul este cea mai buna ocazie de a arata lumii ceea ce suntem, iar ceea ce suntem înseamnă România. Cu bune și cu rele această țară este casa noastră și de aceea vom face vizibile culorile nationale, la Jina, în semn de respect. Uneori este nevoie de un simbol puternic, rezistent la provocările prezentului pentru a ne aduce aminte nu doar că acum 100 de ani românii s-au unit, ci și de ce s-au unit: ca să construiască împreună o țară puternică!”, spune primarul Vasile Gheorghe Beschiu.

Copiii din Jina vor prezenta duminică, în acordurile Fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, drapelul de 450 de metri pătrați, care va fi desfășurat apoi pe unul dintre dealurile din apropiere. Tricolorul va fi vizibil din Șesul Jinarilor, locul de desfașurare a Festivalului Sus pe Muntele din Jina.

100 de comercianți

Duminică sunt așteptate la Jina oficialități locale și naționale, iar pe scenă vor urca nume cunoscute ale folclorului românesc, asta după ce seara zilei de 4 august va readuce pe ecranul gigant din Șesul Jinarilor filmul documentar mulțumită colaborării speciale pe care festivalul o are cu fondatorul și directorul ASTRA FILM , regizorul Dumitru Budrala.

La Jina aproximativ 100 de comercianți și-au organizat standuri, 20 dintre acestea avand profil de alimentație publică. “Îi invităm pe toți cei care vor să ne revadă sau să ne cunoască să urce la Jina, la întâlnirea cu tradițiile și cu o comunitate unică. Suntem bucuroși de oaspeți și gata să îi primim pe toți cu cinste și respect”, a spus primarul Vasile Gheorghe Beschiu.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI SUS PE MUNTELE DIN JINA 4-5 august 2018

Sâmbătă, 4 august

ORA 16.00- recitaluri susținute de Formații de dansuri populare tradiționale din județele Argeș, Vâlcea, Alba și Sibiu. Prezintă Rodica Popa Comăniciu

ORA 19.00-spectacol muzical susținut de formația condusă de Adi Neamțu. Invitați: Mihaela Petrovici, Dumitru Stoicănescu și Maria și Mihai Nemeș

ORA 22.00-film documentar în regia lui Dumitru Budrala

ORA 23.00-foc de artificii. BAL LA CĂMINUL CULTURAL JINA - susținut de formația condusă de Adi Neamțu. Intrarea liberă.

Duminică, 5 august

ORA 11.30-primirea oficialităților și festivitatea de deschidere

ORA 12.30-program artistic: Formația de fluierași din Jina, Formația de dansuri din Jina, soliștii locali Elena Olariu, Dumitru Stroie, Ionela Stani, Mitică Bebeșelea, Andrei Morariu, Andrei Toader, Ilie Liulea, Andrada și Alexandra Cinăzan, Delia Scrofan. Prezintă Rodica Popa Comăniciu

ORA 14.00-spectacol folcloric susținut de Ansambul Profesionist CINDRELUL JUNII SIBIULUI și soliștii vocali Ionela Sterp, Răzvan Năstăsescu, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Paul Ananie, Oana Tomoioaga, Nelu Albu, Alina Bîcă, Robert Târnaveanu, Adriana și Mariana Anghel. Acompaniază- orchestra de tineret a Ansamblului CINDRELUL JUNII SIBIULUI. Director și coregraf Silvia Macrea. Dirijor prof. Adrian Grecu.

ORA 16.00-recital Stana Stepanescu și Royal Band condusă de Bojidar Ciobotin

ORA 21.00-BAL LA CĂMINUL CULTURAL JINA cu participarea formației Royal Band și a Stanei Stepanescu. Intrarea libera.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus