Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Ministrul Transporturilor anunță un nou mega-proiect care va lega Sibiul de Pitești pe calea ferată

Ministrul Transporturilor anunță un nou mega-proiect care va lega Sibiul de Pitești pe calea ferată

Ministerul Transporturilor a cerut la rectificarea bugetară care va avea loc în august în jur de 500 de milioane de lei pentru începerea unui proiect "vechi, dar foarte nou" pe calea ferată, care să lege Piteştiul de Sibiu "mult mai eficient", a afirmat, joi, ministrul de resort, Lucian Şova.

Totodată, acesta a subliniat că în primul rând a cerut ca la rectificare să nu se taie din bugetul alocat ministerului.

"Ministerul Transporturilor a cerut în primul rând să nu i se taie. După care, a cerut de o manieră decentă în jur de 500 de milioane de lei pe proiecte, pentru că şi la nivel de Guvern ni s-a impus să fim extrem de precişi în ceea ce promovăm, să ne asumăm sub semnătură proiectele pe care le promovăm să genereze costuri astfel încât banii să fie traşi până la următoarea rectificare, care va fi la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie. De aceea, cel mai important este că - cred că am convins - să nu se taie bani, pentru că avem argumente şi avem execuţie corespunzătoare. Iar în al doilea rând în jur de 500 de milioane de lei am cerut pentru începerea unui proiect vechi, dar foarte nou pe calea ferată, care să lege Piteştiul de Sibiu de o manieră mult mai eficientă", a spus Şova, în conferinţa de bilanţ.

Potrivit acestuia, execuţia bugetară pe primele şase luni a fost evaluată de Ministerul de Finanţe şi de premierul Viorica Dăncilă, existând speranţa că Ministerul Transporturilor va primi o alocare suplimentară la această rectificare.

"În aceste zile, subiectul cel mai fierbinte este cel al rectificării bugetului de stat. În zilele care au trecut, Ministerul Transporturilor a prezentat situaţia execuţiei bugetare pe primele şase luni. A fost evaluată această execuţie de către MFP, cât şi de doamna prim ministru. Am prezentat de asemenea o serie de proiecte pe care ne propunem să le continuăm sau să le dezvoltăm, astfel încât pot să afirm că din perspectiva Ministerului Transporturilor avem speranţa că la această rectificare bugetară Ministerul Transporturilor va primi o alocare în plus şi nu se va întâmpla ca în anii precedenţi ca să fie tăiate fonduri de la minister. Apreciez că acest fapt, dacă se va petrece, va fi o confirmare în plus a activităţii intense pe care am desfăşurat-o în acest an, împreună cu companiile din subordine", a explicat şeful de la Transporturi, citat de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

me

Acum 5 ani

Mda alta megaminciuna.
Raspunde

sofer

Acum 5 ani

de ce nu faceti autostrada aia odata !!!! este imposibila pentru ingineri romani, chemati inginerii care au construit poduri suspendate de 2 km, tuneluri pe sub apa, drumuri prin munti alpi !!!! ce va impiedica autostrada ? drumul spre dezvoltare, spre o economie infloritoare, investitori, chiar vreti sa traim ca in epoca de piatra !!!
Raspunde

Hasibusi

Acum 5 ani

aia care se pricep costa bani, nu ramine destul de furat
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

O sa vezi prima cupa de excavator pe Sibiu-Pitesti abia in campania electorala pentru Presedentie . Asa este dintotdeauna. O sa vezi atunci ca o sa vina PSD si o sa spuna ca ei se tin de cuvint si fac, Prin urmare trebuie votat candidatul PSD. De aceea nu se incepe si se taraganeaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus