X
Vibratia fluierului 1

Vibrația fluierului, cea mai recentă producție a lui Dumitru Budrala, proiecție la Jina

Proiecţia filmului Vibrația fluierului, cea mai recentă producție semnată Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, de la ora 22:00 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența miilor de spectatori ai festivalului și a regizorului Dumitru Budrala.

Vibratia Fluierului 2

Filmul explorează mitologia cântatului la fluier și o serie de ritualuri care sunt menite să aducă liniștea și bunăstarea comunităților de păstori: tinerii curajoși se inițiază în tainele fluierului punându-și o „călămâzdră” în sân – ca o mantră a invulnerabilității – cine poate cânta o temă de nouă ori dintr-un suflu va fi dus pe alte tărâmuri de „bunele domnului”, iar fluierul fermecat care îndepărtează gadina este obiectul magic dorit de toți păstorii.

Vibratia fluierului 1

Fascinația regizorului pentru realismul magic al existenţei de păstor este redată de această peliculă, un amestec poetic echilibrat de muzică, mitologie, meditație, imagine și poveste. Cadrele aeriene panoramice ale munților, reprezentările animate ale miturilor și ritualurilor, dar mai ales muzica unor maeștri ai fluierului creează o experiență cinematografică de excepție ce va fi proiectată sus, pe munte.

„Am încercat să redau în acest film frumusețea muzicii păstorilor din Carpați, metafizica sunetului de fluier, acest instrument ancestral care a însoțit mereu viața păstorului român presărată cu tradiții și reguli neschimbate de secole. Participanții la festival vor avea șansa de a viziona filmul în avanpremieră sâmbătă, în aer liber, sus, pe munte, într-un cadru fabulos”, a declarat Dumitru Budrala, regizor și director fondator Astra Film Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact