Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iohannis, între liberali: Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări. Sunteți cu mine?

Iohannis, între liberali: Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări. Sunteți cu mine?

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi război deschis Guvernării PSD într-un discurs rostit în fața liberalilor care fac parte din Consiliul Național al partidului.  ”Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări. (...) A mai rămas un singur lucru de lămurit. Eu mă implic, mă lupt pentru o Românie puternică, pentru o Românie europeană, pentru o Românie prosperă și vă întreb sunteți alături de mine în această luptă? Sunteți alături de mine în această luptă?”, a întrebat președintele, iar liberalii au răspuns ”da” și i-au ovaționat numele. ”Fiți puternici!”, le-a mai transmis președintele.

Președintele nu l-a uitat pe liderul PSD.  "Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interese propriu şi personal pentru a scăpa de justiţie. Nu-I preocupă nici ţara, nici economia, nici românii. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva, dragii mei nu este posibil într-o ţară europeană, democratică şi nu numai atât", a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PNL.

Preşedintele a transmis că PNL este parte a soluţiei de schimbare. "Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri", a mai declarat preşedintele.

Reuniunea Consiliului Naţional al PNL a început în această dimineață. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional mai figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale”.

Consiliul Naţional al PNL a votat încă din 11 martie susţinerea lui Klaus Iohannis pentru candidatura la un nou mandat de preşedinte. Klaus Iohannis şi-a anunţat în 23 iunie, la Sibiu, candidatura pentru un nou mandat, la alegerile prezidenţiale din 2019.

De asemenea, șeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD. Surse din PNL au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să "fie linişte în partid" şi să nu mai existe "dispute mărunte". Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este ”singurul care mai salveză imaginea României”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

unii da,altii ba da la vot se vede cel mai bine!!!!!!!!!!
Raspunde

tanti marioara

Acum 5 ani

Ma lupt pentru un nou mandat de presedinte! Ma mai votati? Alo, diaspora?
Raspunde

Ion

Acum 5 ani

In anul Centenarului Romanii Ortodocsi vor presedinte Roman si nu etnic sas si premier ungur ca Ludovic Orban.
Raspunde

lol

Acum 5 ani

In anul centeneraului, Nu se organizeaza alegeri....
Raspunde

Tinel Lunca

Acum 5 ani

In ce baza constitutionala s-a dus angajatul nostru la congresul privat al PNL? Apolitic my ass...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 5 ani

In baza de invitatie! Unde ai auzit ca un congres sa fie privat???Voi de ce nu l-ati invitat?Cine anume nu v-a permis asta?
Raspunde

ionc

Acum 5 ani

Ioane mai traiesti ca in 1907 cu ortotoctia nu ajungi departe mai schimba mentalitatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus