Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Dragnea îl amenință pe Iohannis cu acuzația de înaltă trădare. ”Sunt acţiuni care au adus deservicii României”

Dragnea îl amenință pe Iohannis cu acuzația de înaltă trădare. ”Sunt acţiuni care au adus deservicii României”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică că documentul pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este finalizat, dar că încă PSD şi ALDE nu au luat o decizie în această privinţă, anunță News.ro. Liviu Dragnea a spus că ”nişte colegi” au lucrat la acest document, că ştia despre acest lucru şi că documentul este gata, dar că încă nu s-a luat o decizie.

Liderul PSD a spus că nici cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu încă nu a discutat pentru a lua o decizie, dar a precizat că există multe elemente pentru care Klaus Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare. ”Sunt multe acţiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României”, a afirmat liderul PSD.

Conform articolului 96 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 5 ani

singura tradare a fost a ta cand ai plantat in toate ministerele si institutiile tarii trogloditi incompetenti (daca nu analfabeti) din teleorman, aceasta pepiniera de Talente a Romaniei. in momentul in care pui dobitoci in toate locurile la toate nivelele nu faci decat sa atenteti la siguranta nationala. asa cum nu poti pune un bucatar sa piloteze un avion(sau invers) la fel nu poti pune secretare sa conduca un min de interne(de ex) sau o gospodina obosita sa fie prim ministru. exemplele, atat in pozitii de decizie cat si de executie, sunt atat de numeroase incat nu am avea loc aici. in concluzie: M _ _ E P _D! M _ _ E D_ _ _ _ _ A!
Raspunde

bula

Acum 5 ani

Ioi ce am mai ras! Indiferent ce fumeaza omul asta, sa dea la toata natia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus