Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Angajații Turisb, protest în Piața Mare. Conducerea crește salariile

Angajații Turisb, protest în Piața Mare. Conducerea crește salariile

În jur de 200 de angajați ai companiei de transport în comun Turisb sunt așteptați în Piața Mare, vineri, la o acțiune de protest.

Membrii Sindicatului Dumbrava sunt nemulțumiți de salariile mici, de neplata orelor suplimentare, precum și de faptul că numărul angajaților este scăzut și că cei mai mulți trebuie să muncească în plus pentru a suplini lipsa. În plus, angajații spun că negocierile purtate cu reprezentanții conducerii Tursib au eșuat, în ciuda promisiunilor anterioare.

”La acțiunea de protest vor veni doar angajații care se află în timpul lor liber, nu vrem să afectăm activitatea societății, care oricum are de suferit. Am primit numeroase mesaje de susținere din țară și vor fi alături de noi colegi din mai multe orașe din țară, care ne înțeleg și ne susțin”, a declarat Alin Poabar, lider de sindicat.
Primăria Sibiu a anunțat în această dimineață, la solicitarea Turnul Sfatului, că acțiunea de protest a fost avizată pentru intervalul orar 12:00 – 14:00.

”În urma unei cereri depuse de Sindicatul Dumbrava Transport Public Local Sibiu, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a avizat favorabil desfășurarea unei manifestări în data de 10 august, între orele 12:00 - 14:00, în Piața Mare”, a transmis municipalitatea sibiană.

Dacă sindicaliștii sunt în continuare nemulțumiți, conducerea companiei spune că au existat constant întâlniri și negocieri în ultimele zile și chiar există progrese. Spre exemplu, toți șoferii în vor primi în perioada următoare banii pe orele suplimentare muncite în ultimii ani, iar de la 1 decembrie este anunțată și o creștere salarială.

”Noi, cât am putut să le oferim, le-am oferit. Vom înainta spre aprobare o rectificare a bugetului prin care vom putea să plătim toate orele suplimentare restante și propunem o creștere salarială. Vor fi plătite circa 14.000 de ore, cu spor de sută la sută, cum prevede legislația. Cel puțin din punctul acesta de vedere se va rezolva situația. Apoi, începând cu data de 1 decembrie, am propus o creștere salarială maximă raportată la bugetul existent. Este vorba de 12% pentru conducătorii de autobuz și între 8% și 19% pentru muncitorii din ateliere”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dan Căprariu, directorul Tursib.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PROST BITBURGER

Acum 5 ani

Ca să vreți măriri de salar întâi trebuie să respectați cetățeanul. Semintari de râs. Voi, șoferii nu Meritati nici 5 lei în buzunar.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

asa da autorizat, de acord cu soferii
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

calitatea serviciilor lasa mult de dorit la Tursib...dar asta inseamna ca cei care conduc sunt INCOMPETENTI...chestie oarecum generalizata in administratia din Sibiu!!!
Raspunde

QQ

Acum 5 ani

Cu ce te crezi mai bun decat acesti oameni? Ce te face sa crezi ca tu meriti si ei nu ? Ce faci tu in plus fata de acesti oameni?? Mergi vara prin caldura toata ziua in autobuze? Iti mananci nervii toata ziua prin trafic?? Au venit sa iti ceara tie vreun leu?
Raspunde

Calator

Acum 5 ani

Da domnule, au venit ! Si abonamentul meu lunar contribuie la salarizarea lor. Si impozitul pe care eu il platesc constiincios la bugetul local contribuie la salarizarea lor. Si ce primesc eu in schimb? Autobuze care nu vin deloc, autobuze cu soferi care daca vor opresc, daca nu vor nu opresc in statii, conditii de calatorie inumane. Daca imi mananc toata ziua nervii in trafic ? Imi mananc toata ziua la serviciu si inca doua ore in plus pe zi in trafic ca sa fac naveta intre Vasile Aaron si Zona Vest. Cautati alte argumente, ca astea nu tin. Mult mai multe motive de a fi nemultumiti de Tursib avem noi, calatorii.
Raspunde

tanti marioara

Acum 5 ani

Conducerea sa mareasca salariile ca si oferii au cheltuieli, dar sa regandeasca orarul autobuzelor... Numai un exemplu: duminica pe traseul 115 care vine din Mall... un autobuz la 18,20, iar urmatorul la 19,45... Bun, nu? duminica, lumea merge sau se intoarce de la mall la ora aceea, iar autobuze, ioc1 nu suntem toti fini cu diirectorii de la reprezentante auto.
Raspunde

tanti marioara

Acum 5 ani

Iar duminica trecuta, masina 15 de 18,20 nici n-a venit! Se aude, conducerea Tursib? Si cazul nu e singular1
Raspunde

tanti marioara

Acum 5 ani

Ma refeream la traseul 15, mi-a alunecat mana pe tasta...
Raspunde

Calator

Acum 5 ani

Deci vineri vom astepta degeaba autobuzele in statii ? Nu ca ar fi ceva deosebit. Publicati programul real al autobuzelor pentru vineri ! Nicio discutie despre salarizare nu trebuie initiata inaite de schimbarea managementului, de schimbarea consiliului de administratie, de regandirea traseelor si a programului de circulatie in urma unei dezbateri publice .
Raspunde

Claradi

Acum 5 ani

Acesti ,,semintari,, domnule PROST BITBURGER merita o MARIRE DE SALARIU ptr ca lucreaza in conditii grele. Toata lumea-i critica dar nimeni nu se angajeaza daca li s-ar propune. Este o lipsa acuta de personal dar stim sa criticam si sa-i jignim.
Raspunde

Traian

Acum 5 ani

Oameni buni, aceste categorii de angajați trebuiesc susținuți și de opinia publică, ce nu se înțelege, se lucrează pe Masini depășite tehnic și în programe de 12-16 ore zilnic, e foarte greu.. Trebuie schimbata Conducerea și Consiliul de administrație, fiindcă ei sunt groparii transportului local în Sibiu... Nu Soferii Veniți vineri în piața să-i susținem.. OAMENI ĂȘTIA MERITA RESPECT PENTRU EFORTUL FĂCUT ÎN SLUJBA NOASTRĂ A CETĂȚENILOR!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus