Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

O stâncă de mari dimensiuni va fi detonată pe Transfăgărășan

O stâncă de mari dimensiuni va fi detonată pe Transfăgărășan

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis marți detonarea unei stânci care amenință să se prăbușească pe Transfăgărășan.

Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul a votat trei hotărâri privind intervenția de urgență pentru înlăturarea efectelor produse de ploile din lunile iulie și august 2018, revărsări de torente și scurgeri de apă de pe versanți.

”Astfel, specialiștii geniști vor interveni pentru derocarea cu exploziv a stâncilor care pun în pericol circulația rutieră pe Drumul Național DN 7C ,,Transfăgărășan” la km 132+700 și pe Drumul Forestier Sădurel, la punctul de intersecție cu Valea Porcului. Potrivit hotărârilor CJSU, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a fost împuternicit să întreprindă demersurile legale pentru solicitarea echipei de specialiști în lucrări genistice de derocare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României”, explică reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Secția de Drumuri Naționale Sibiu va asigura sprijinul logistic pentru evacuarea materialului rezultat în urma derocărilor și restabilirea siguranței circulației pe Drumul Național DN 7C ,,Transfăgărășan” la km 132+700. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va asigura restricționarea circulației pe durata executării lucrărilor de derocare.
”O altă intervenție de urgență se va executa între localitățile Mediaș și Bazna, pentru degajarea arborilor căzuți pe traseul liniei de medie tensiune de 20 KV. Direcția Silvică a județului Sibiu va sprijini tăierea/toaletarea arborilor și degajarea zonei de materialul lemnos”, mai arată Prefectura.
38673735_413370189185462_6227331811853205504_n

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus