X
neagu

Neagu: Pesta este doar porcină sau a devenit și guvernamentală?

Deputatul liberal Nicolae Neagu cristică lipsa de reacție a Guvernului Dăncilă cu privire la pesta porcină care a cuprins România. ”La doar un an de la ridicarea interdicției la exportul de carne de porc ce a durat aproape 14 ani, fermierii români, care se uitau cu speranță spre piețele externe, în special China, se află în pericol iminent de a rămâne fără animale. Pesta porcină africană (PPA), care a apărut în urmă cu un an în România se extinde agresiv, iar autoritățile par a fi complet depășite de această situație. Ministerul Agriculturii și ANSVSA acționează haotic și nici măcar nu mai controlează demult situația. Până astăzi efectivele de porcine din România au fost diminuate cu peste 90.000 de exemplare și numărul acestora urcă vertiginos!”, a declarat Neagu într-un comunicat de presă.

Liberalul susține că încă din februarie 2017 Comisia Europeană a avertizat că România nu aplică încă multe măsuri pentru prevenirea Pestei Porcine Africane. ”Concret, pe data de 31 iulie 2017 a fost confirmat primul focar la 6 km de Ucraina în Satu Mare. Pe data de 3 august 2018 numărul focarelor ajunsese la 547 în 8 județene potrivit ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor). Ce face în acest timp guvernul? Premierul Dăncilă pleacă în concediu, iar omniprezentul până acum ministru Petre Daea face doar declarație pentru liniștirea populației Cine va plăti pentru acest dezastru la nivel guvernamental? Pesta este doar porcină sau a devenit și guvernamentală?”, se întreabă deputatul.

Neagu reclama faptul că și fără pesta porcină deficitul commercial la carnea de porc era uriaș. ”Anul trecut, fără Pesta Porcină, România a exportat 30.000 de tone de carne de porc importând 260.000 de tone! Impactul economic va duce la creșterea deficitului comercial la carnea de porc cu cel puțin încă 150 de milioane de euro, în condițiile în care anul trecut importurile de carne de porc se cifrau la o jumătate de miliard de euro! Pe cine va mai surprinde posibila scumpire a cărnii de porc? ”, spune Neagu.

”Băieții deştepți care au avut informațiile au vândut rapid efectivele de porcine pentru a nu fi nevoiți a le sacrifica! Dragnea- junior este unul dintre câștigători vânzând fulger chiar înainte de a se comunica către ANSVSA epidemia, peste 10.000 de porci!”, Nicolae Neagu, deputat PNL

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact