X
FOTO startupcafe.ro

O sibiancă, pe lista Forbes a celor mai de succes femei din Europa

Revista americană Forbes a întocmit un clasament cu 100 de antreprenoare din Europa pe care le recomandă oamenilor de afaceri să fie urmărite pe rețelele LinkedIn și Twitter. Autoarea clasamentului consideră femeile ca modele de succes în business.

Aceasta scrie că în lume există prea puțină informație adunată la un loc despre femeile antreprenoare și se întreabă „cum este posibil ca doar 12% din banii investitorilor să meargă către start-up-urile create de femei”. „Puteți considera această listă drept o copiuță care să vă ajute să găsiți mai repede următorul start-ul de un miliard de dolari. Aceste antreprenoare uimitoare dau lovitura. Luați legătura cu ele, întâlniți-vă și finanțați-le”, scrie autoarea clasamentului din Forbes.

În acest top se găsesc în total cinci femei din România: Alexandra Anghel (19), cofondatoarea Appticles, Xenia Muntean (33), cofondatoarea Planable, Anca D. Goron (40), fondatoarea doorie.io, Ligia Adam (79), cofondatoare a CivicTech România și Ioana Hasan (84), cofondatoarea Smart Bill.

Ioana Hasan este din Sibiu, iar în anul 2007, împreună cu alți doi colegi a creat Smart Bill, cunoscută platformă electronică de facturare. Smart Bill a devenit cel mai utilizat program de facturare online și de gestiune a stocurilor din țara noastră, depășind în anul 2016 pragul de vânzări de un milion de euro. Zecile de mii de clienți care folosesc Smart Bill facturează prin intermediul acestei aplicații mai bine de două miliarde de euro anual.

Acum 2 ani Ioana Hasan a apărut și într-o altă listă, creată de revista berlineză The Hundert – la rândul ei, un start-up, dedicat companiilor de succes din întreaga lume, precum și fondatorilor acestora – pentru a aduna la un loc 100 de femei care conduc diverse firme în Europa. „De țintit nu am țintit să apar într-un astfel de clasament. În general nu îmi place să fiu în ‘spotlight’ (în centrul atenției – trad. din engl.)”, ne-a spus Ioana Hasan. Despre topul celor de la Forbes, antreprenoarea crede că titlul articolului este nepotrivit, deoarece nu postează pe Twitter sau LinkedIn. Însă „sigur, activitatea Smart Bill este de urmărit și prin prisma asta”, precizează sibianca.

Mai multe despre Smart Bill:

Smart Bill, cea mai importantă inițiativă în IT din Sibiu, a depășit un milion de euro

Afacere IT ”made in Sibiu”. Smart Bill a lansat versiunea de ”gestiune în cloud”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Lupin

    Felicitări pentru rezultate ! O mică observație totuși: numele Hasan nu prea e sibian, ci turcesc sau arăbesc. Mai bine nu treceați asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact