X
ROMSILVA_FOTO_PADURE

Romsilva are recunoaștere internațională pentru managementul forestier

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut recent certificarea managementului forestier în sistem internațional pentru alte 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcțiilor Silvice Alba, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Iași și Mehedinți. ”Procesul de obținere a certificării managementului forestier în sistem internațional a fost unul complex, ce a presupus mai multe misiuni de audit a specialiștilor unui organism de certificare forestieră din Marea Britanie. Aceștia au verificat, în teren, respectarea criteriilor și standardelor managementului durabil al pădurilor de stat administrate de Romsilva”, se arată într-un comunicat de presă remis de Romsilva.

În urmă cu trei luni, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut recertificarea managementului forestier în sistem internațional pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabilă pe cinci ani. ”În acest moment, în urma obținerii acestui ultim certificat, 2,471.053 de hectare, adică 78,6% din pădurile de stat administrate de Romsilva, sunt certificate la standarde internaționale. Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme din silvicultură. De asemenea, certificarea oferă siguranța că lemnul are o proveniență certă și legală”, se mai arată în comunicat.

Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internaționale au fost inițiate de Romsilva în urmă cu 18 ani, suprafața pădurilor certificate crescând, în timp, de la 1 milion de hectare în anul 2004, la 2,47 milioane de hectare în prezent.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Frumoasa minciuna, foarte bine impachetata….de aceea arata tara defrisata cum arata….de aceea eliberati licente de exploatare fara numar la toti hotii…..managment durabil …HA..

  Cat despre certificare unde a fost obtinuta?….cu britanicii la vreo chermeza….

  Cata nesimtire….asta-i Romania sa de-a bine pe hartie….realitatea este cu totul alta in teren…Huooo….

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dragos

  Schweighofer are certificare, politicienii nostrii au diplome, acum are si Romsilva certificarea de la niste cercetatorii britanici. Bravo, am salvat padurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anunțuri publice
 • Contact