X
EYCA 2017 - 1

20 de bucătari sibieni concurează pentru titlul European Young Chef

20 de bucătari din tot județul Sibiu s-au înscris pentru concursul European Young Chef Award, care debutează sâmbătă, la Mediaș.

Consorțiul care gestionează Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură, Universitatea Lucian Blaga și Asociația Județeană de Turism organizează în această perioadă o nouă ediție a concursului European Young Chef Award.

European Young Chef Award este un concurs organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar care să reprezinte fiecare regiune la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.

”Concursul Young European Chef Award Sibiu își propune să atragă tineri bucătari care doresc să promoveze bucătăria tradițională sibiană și care se simt inspirați de aceasta găsind și propunând reinterpretări ale rețetelor”, au transmis organizatorii.

Tinerii bucătari din județul Sibiu cu vârsta între 18 și 26 de ani au fost invitați să se înscrie în competiție, în total 20 de aplicații fiind depuse.

Preselecția celor înscriși va avea loc sâmbătă, 11 august, în Mediaș, la Hanul Greweln.

Fiecare dintre bucătari va pregăti câte un preparat tradițional, dar menținându-i specificul și ingredientele.

Finala concursului va avea loc la Sibiu în 19 august, în Piața Mare, începând cu ora 16, evenimentul fiind deschis publicului larg. Bucătarii selectați în etapa din 11 august de la Mediaș vor prezenta rețeta lor reinterpretată a unui fel tradițional de mâncare.

Câștigătorul desemnat de juriul format din experți va deveni ambasadorul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, acesta urmând să participe faza europeană a European Young Chef Award din Irlanda.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact