Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Micile afaceri din Sibiu. Frizer de animale, tunde la domiciliu

Micile afaceri din Sibiu. Frizer de animale, tunde la domiciliu

Un hobby descoperit în concediul de maternitate, din iubirea pentru animale și dorința de a face ceva practic cu timpul liber, tunsul animalelor s-a transformat în câțiva ani pentru Laura într-o mică afacere. A pornit cu trimatul părului exclusiv la căței, iar acum afacerea s-a extins și la pisicuțe.

Cu toate că are un loc de muncă permanent și este și mămică full time, Laura Simion spune că tunsul animalelor este un hobby, transformat într-o mică afacere, la care ar vrea să renunțe prea curând. A descoperit această activitate acum câțiva ani, după ce l-a născut pe primul copil.

„Totul a început acum ceva ani, când luam indemnizație pentru băiețelul meu cel mare. Nu am vrut să stau degeaba așa că am început încet încet să fac și altceva. Găsisem un anunț la un salon pe Ștefan cel Mare că își căutau un ajutor. Așa că am mers să învăț meserie, iar apoi am început să fac acest lucru pe cont propriu”, spune Laura.
frizer domiciliu

Lucrul cu animalele este foarte relaxant, spune frizerița, mai ales când cățeii sunt tunși la ei acasă.

„Pe mine mă relaxează foarte mult să intru în contact cu un animăluț și să îmi ofere afecțiune și să îmi schimbe cu totul starea. Când plec de la un client, plec fericită. Am ales cosmetica la domiciliu pentru că animalele se simt mult mai în largul lor și sunt mult mai cuminți atunci când sunt pe teritoriu cunoscut. E mult mai ușor să colaborezi cu un patruped, atunci când îl ții în mediul lui. În plus, să fi avut un salon undeva ar fi costat mult mai mult, având în vedere că trebuia să fi plătit și chirie pe spațiul respectiv”
Laura spune că motivul pentru care majoritatea celor care își tund animalele fac acest lucru pentru ca părul să nu mai cadă. Totuși, se pare că nu este îndeajuns.
„Omului îi e mai ușor să tundă animalul decât să îl perieze. Cu toate acestea, chiar dacă îl tundem, blana tot așa cade, așadar e nevoie în continuare să îl periem și să îl spălăm corespunzător”
Prețul unui trimat la domiciliu pornește de la 50 de lei pentru animalele de talie mică și poate ajunge până la 150 de lei.

37905968_2179144535663675_6561204062430167040_n

Laura poate fi contactată atât pe pagina de facebook a afacerii sale, cât și la numărul de telefon 0752648282.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 5 ani

Cât costa reclama nemascată in publicația dv ? Este oficial sau românește pe prietenie !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus