X
inundatii

Pagubele inundațiilor la drumuri: Sibiul cere peste un milion de euro Guvernului Dăncilă

Peste 5,1 milioane de lei este valoarea estimată a lucrărilor necesare remedierii a cinci drumuri județene, afectate de inundațiile produse luna trecută.

Estimările valorii pagubelor aparțin Consiliului Județean Sibiu, care anunță că a solicitat deblocarea acestor sume din fondul de rezervă al Guvernului. Banii sunt necesari pentru remedierea a cinci drumuri județene. “Este vorba despre DJ 106 A Sibiu-Păltiniș- km 17+200, DJ 106 E Cristian-Orlat_Săliște-Tilișca-Poaina Sibiului-Jina (10 tronsoane de drum), DJ 106 J 0 DJ 106 A Gura Râului – Orlat (6 tronsoane), DJ 104 G Săcădate – Nucet- Cornățel (două tronsoane) și DJ 142 B Blăjel- Bazna – Boian (un tronson)“, enumeră reprezentanții CJ Sibiu într-un comunicat de presă.

Pentru a pregăti șantierele de remediere, autoritățile județene au lansat în regim de urgență procedurile de contractare a serviciilor de elaborare a documentațiilor necesare executării lucrărilor. Valoarea totală a contractelor de proiectare este de peste 170.000 de lei, fără TVA. “Durata de întocmire a documentațiilor este de 20 de zile, urmând ca, în funcție de alocarea banilor din bugetul de stat, să fie demarate celelalte licitații necesare realizării investițiilor pentru consolidarea drumurilor județene calamitate“, informează reprezentanții CJ Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact