X
internet in orase

Sibiul, printre orașele cu cel mai ieftin internet fix din lume

Potrivit site-ului Numbeo, cea mai mare bază de date cu informații despre orașele și țările lumii, orașele din Ucraina, Rusia și România au cel mai ieftin internet fix din lume – sub 10 dolari pe lună.

Clasamentul întocmit de Numbeo include 548 de orașe de pe toate continentele, în care au fost analizate sumele lunare pe care oamenii le achită pentru a avea internet fix la viteza de 60 Mbps sau mai mare. Astfel, orașele românești Sibiu, dar și Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov se află printre orașele cu cel mai ieftin internet din lume. Sibienii plătesc pentru acest serviciu 7,67 de dolari, cel mai ieftin din țară (locul 530 din 548 de țări analizate). Urmează Arad, cu o plată lunară de 8,02 dolari pe lună, iar în Cluj și Timișoara se plătește lunar în medie 8,30, respectiv 8,39 dolari pe lună. Tot sub 9 dolari achită cei din Constanța și Oradea, iar românii din Iași și București plătesc internetul cu cel puțin 9,09, respectiv 9,43 de dolari. Cel mai scump internet, conform datelor analizate de Numbeo este în Craiova – 10,48 dolari pe lună.

Nu în toate orașele europene, serviciul este atât de accesibil. Elvețienii plătesc puțin peste 75 de dolari lunar pentru internet fix de mare viteză. Totuși, cel mai ieftin internet fix din lume este disponibil în orașele din Ucraina, unde acesta costă mai puțin de 5 dolari pe lună, iar în Sumy e doar 3,01 dolari. Prin contrast, cel mai scump Internet din lume este plătit de locuitorii din Hamilton (Bermuda) – 149,45 dolari, Harare (Zimbabwe) – 124,7 dolari, Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) – 116,13 dolari și Anchorage (SUA) – 105,64 dolari.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact