Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Mitingul din București, spart cu violență

Mitingul din București, spart cu violență

Incidente extrem de violente sunt încă în derulare în Bucureși, în Piaţa Victoriei, după ce jandarmii au intrat în forță în mulțime pentru a degaja piața. Astfel de incidente au avut loc pe tot parcursul protestului, unii manifestanţi au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical. ”Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar în cazul în care aceste lucruri nu se vor opri, vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare”, a spuus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, citat de News.ro.

ZyZ3PTU4MCZoYXNoPTc0Y2IxZDY5ZmFkNTI1YjQ1OWJjZWM0Y2E1ZjZlYjZh.thumb

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Incidente au fost pe tot parcursul mitingului, până la ora 23.00 fiind asistate medical aproape 250 de persoane.

Iohannis: violența nu este acceptabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat intervenţia brutală a Jandarmeriei, printr-un comentariu pe pagina sa de Facebook. "Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!", a scris Iohannis pe Facebook.

Turcan: Interlopii lui Dragnea au fost la miting

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a precizat că există numeroase semnale că PSD a adus în Piaţa Victoriei "persoane asociate grupărilor interlope", aceleaşi care l-au însoţit pe liderul PSD Liviu Dragea şi la DNA, pentru a crea incidente la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei. "Jandarmii sunt folosiţi să reprime proteste democratice la adresa hoţiei acestei guvernări. Există deja numeroase semnale că PSD a adus în Piaţa Victoriei persoane asociate grupărilor interlope. Aceleaşi care l-au însoţit pe Dragnea la DNA sau la instanţă. Este cu atât mai grav cu cât unele dintre acestea se aflau în atenţia Ministerului Afacerilor Interne”, a scris Raluca Turcan pe contul său de Facebook. Ea spune că PNL va face tot ce poate pentru ca vinovaţii să răspundă în faţă justiţiei pentru “deturnarea unui eveniment democratic, la care cetăţenii manifestă pentru respectarea drepturilor lor constituţionale”.

Turcan susține că Dragnea trebuie să plece. “Dragnea tremură de frică în faţa poporului lui. O foloseşte pe Carmen Dan şi loveşte deopotrivă în manifestanţi, în imaginea diasporei şi în Jandarmerie ca instituţie. Singurii care trebuie să plece sunt ei!”, a scris Președintele PNL Sibiu pe pagina sa de Facebook.

PMP: Ca-n 1989

PMP îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să oprească intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, afirmând că “aceste intervenţii amintesc de anii '90”. "PMP condamnă violenţele din Piaţa Victoriei şi cere ministrului Carmen Dan să oprească imediat intervenţiile în forţă împotriva oamenilor care manifestă paşnic în Piaţa Victoriei. Aceste intervenţii amintesc de anii '90, când regimul Iliescu oprea, cu o brutalitate extremă, dreptul la liberă exprimare al cetăţenilor", a transmis PMP printr-un comunicat de presă.

Partidul mai cere oprirea violenţelor împotriva românilor din Diaspora şi din ţară, solicitându-i ministrului de interne să respecte dreptul la liberă exprimare al românilor.

Foto: Digi24

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

turcan-pnl doua micimi paralele
Raspunde

rudotel

Acum 5 ani

Omule, ai o problema! turcana la toate alea....
Raspunde

motanul garfield

Acum 5 ani

De ce interlopii lui Dragnea si nu ai peneleului?!
Raspunde

gica

Acum 5 ani

Pentru Motanul Tembel. Parca erai monarhist "postac nemernic".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus