X
tren vagoane

FOTO-Tren de marfă prăbușit de pe un pod care s-a rupt, lângă Craiova

Un tren de marfă s-a prăbușit de pe un pod, care s-a rupt, lângă Craiova. Din fericire, nu există semnalate victime în urma incidentului.

O parte dintre vagoane sunt căzute în râpă iar din fotografiile martorilor se poate vedea că podul s-a rupt exact în momentul în care trenul trecea pe deasupra lui. La această oră traficul feroviar este blocat în zonă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj precizează că nu s-au înregistrat victime.

Conform Infotrafic, circulaţia feroviară este blocată pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, din cauza unui tren de marfă care a deraiat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au precizat că trenul de marfă a deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea şi nu s-au înregistrat victime. La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri.

tren

Accidentul s-a produs după ce viaductul s-a rupt, iar prefectul de Dolj susţine că acesta era în reparaţii, iar circulaţia feroviară pe acel fir trebuia să fie închisă.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA precizează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 08:20 între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine din cauza deraierii unui tren de marfă aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Șapte vagoane au căzut după ce viaductul Cârcea s-a prăbușit.

CFR precizează că la faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

De asemenea, CFR precizează că în prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.

vagoane

Sursa: Digi24, News.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Faptul ca s-a rupt unul din sutele de poduri ruginite ale CFR-ului nu cred ca surprinde pe nimeni.Pe mine personal m-a dat pe spate urmatoarea fraza “un tren de calatori a fost oprit pe parcurs si asteapta redeschiderea traficului”.Eu zic sa inceapa constructia de case pentru calatorii respectivi ca acolo o sa-i prinda pensia,Si chiar un cimitir ca multi nu vor mai prinde momentul!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Asa,si?Daca soferii sunt beti si nu opresc la semafor se crapa soseaua sau se prabusesc podurile peste care trec?Iar podurile de cale ferata sunt clar proprietatea CFR INFRASTRUCTURA indiferent de operatorul de transport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact