Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

VIDEO Printre românii plecați să ajute Italia împotriva epidemiei Covid-19 se află și un sibian

VIDEO Printre românii plecați să ajute Italia împotriva epidemiei Covid-19 se află și un sibian

Alături de echipa formată din 14 medici și asistenți medicali care au plecat la Milano, pentru a sprijini lupta împotriva noului coronavirus, se află și un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Maiorul Joe Stroescu, din cadrul ISU Sibiu, a ajuns în Italia în cursul zilei de marți, alături de o echipă de medici și asistenți medicali din România, formată din voluntari care s-au oferit să participe la această misiune umanitară. În cazul maiorului Joe Stroescu, acesta a fost selectat ca ofițer de legătură pentru această misiune având în vedere că el face parte din corpul experților la nivel european specializați în intervenții în cazuri de dezastre și calamități, fiind membru al echipei RO-USAR (Romanian Urban Search & Rescue). În această calitate, de exemplu, maiorul a făcut parte din echipa trimisă de România pentru a sprijini autoritățile din Turcia în urma cutremurelor de la începutul acestui an.

Maior Joe Stroescu. Sursa Foto: Facebook / Joe Stroescu Maior Joe Stroescu. Sursa Foto: Facebook / Joe Stroescu

Echipa de 14 specialiști români va lucra alături de personalul medical italian timp de 14 zile, în cadrul unei misiuni care se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după cum au anunțat reprezentanții Guvernului. ”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul Ludovic Orban, în cursul zilei de marți. Alături de alți reprezentanți ai Guvernului, el a asistat în cursul zilei de marți la îmbarcarea unei părți a personalului medical de pe Aeroportul din Otopeni, restul echipei fiind preluată de la Timișoara, unde aeronava militară a făcut escală.

Decizia ca România să sprijine Italia, una din țările cel mai afectate de epidemia cu noul coronavirus, a fost anunțată la începutul acestei săptămâni de președintele Klaus Iohannis. ”Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea și am decis ca România să trimită o echipă de medici și asistenți în Italia. Vor pleca cel târziu mâine (marți – n.r.) în zona Milano. Vor fi cel puțin 11", a anunțat Klaus Iohannis, după o discuție cu membrii Guvernului.

În calitate de membru al echipei RO-USAR, maiorul Joe Stroescu a participat și la alte misiuni internaționale. Sursa foto: MAI În calitate de membru al echipei RO-USAR, maiorul Joe Stroescu a participat și la alte misiuni internaționale. Sursa foto: MAI

Și alte țări, precum Polonia, de exemplu, și-au arătat sprijinul față de italieni prin trimiterea unor echipe medicale care să ajute în zonele cele mai afectate de răspândirea SARS-CoV-2. P lângă latura umanitară a acestor misiuni, autoritățile au vorbit și de faptul că acestea implică un schimb de bune practici și de transfer de cunoștințe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

blabla

Acum 3 ani

Oare astora plecati le-au dat echipamente de protectie, sau au trebuit sa si le cumpere singuri, ca multi medici din Sibiu ?
Raspunde

Dr O

Acum 3 ani

Ai prea mult timp liber... Frustrările nu se tratează cu bârfe ieftine.
Raspunde

Cetățean

Acum 3 ani

Hai să-i ajutam pe frații noștri așa : Austria la îngrijit bătrâni, Germania în agricultura, Italialin agricultura și în spitale, Spania în agricultura, Franța în agricultura. Ăștia toți ce ajutor ne-au dat nouă? Șuturi și acasă cu voi când a început pandemia. Cu praful de pe tobă se aleg oamenii noștri. Apoi cu încărcarea cheltuielilor bugetare:îngrijitoare de bătrâni la ortopedie și psihiatrie, cei din agricultura cu plămânii și pielea plini de pesticide. Sa mai continui. La noi la tara nu găsești un zilier, deși plata a ajuns una exagerata. Politicieni, găsiți soluții sa nu mai exportam forță de muncă. Toți au destui migranți, să-i pună la muncă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus