X
garsoniera 1

La ce sume ajung garsonierele date în chirie în Sibiu. „Luxul” domină

Cele mai scumpe garsoniere din Sibiu pot fi închiriate în zona ultracentrală a orașului. Cuvântul care domină în anunțurile companiilor imobiliare este „lux”.

Cei care caută o chirie ieftină în Sibiu se orientează cel mai des către o garsonieră – vorbim de cel mult un cuplu tânăr, care nu este dispus să plătească mai mult de 200 de euro lunar.  Printre anunțurile companiilor imobiliare se găsesc și garsoniere prețul cărora ajunge la 400 de euro, bani cu care poate fi închiriat un apartament de trei camere în centrul Sibiului, lângă Parcul Sub Arini sau în Șura Mare.

Spre exemplu, în unul dintre anunțuri se menționează de patru ori cuvântul „lux”: în titlu – „Garsonieră mobiltă și utilată de lux, taxe incluse în preț” -, dar și în text – „Ofertă limitată! Locație de lux, garsonieră de lux, totul nou. Garsonieră confort lux, mobilată și utilată complet, situaă în Sibiu zona ultracentrală”.

Aceasta are suprafața utilă de 35 mp., se află la etajul 1 într-o clădire istorică. „Compartimentarea garsonierei este altfel: hol, dormitor, bucătărie, baie. Garsoniera este total renovată cu gresie, faianță, parchet, termopane, centrală, calorifere, tapet, lavabil pe pereți, prize intrerupătoare, lumini cu neoane, uși noi, cabină de duș din sticlă, etc. Garsoniera este mobilată și utilată complet, în dormitor avem dulap, pat matrimonial, comodă și noptiere, smart tv, bucătăria are hotă, plită, frigider, canapea, masă și scaune de bar, baia are cabină de duș din sticlă și toate sanitarele noi nefolosite etc. Garoniera este la prima închiriere”, se menționează în anunț. Prețul acesteia este de 400 de euro, iar agentul imobiliar precizează că acesta include taxele pentru utilități, apă, gaz, curent.

garsoniera 2

O altă garosnieră este oferită la același preț, tot în zona ultracentrală și care are aproape aceleași condiții: „Garsoniera este total renovată cu gresie, faianță, parchet, termopane, centrală, calorifere, tapet, lavabil pe pereți, prize întrerupătoare, lumini cu neoane, uși noi, cabină de duș din sticlă etc.”.

garsoniera 3

O garsonieră de 30 mp, aflată la 200 de metri de Piața Mare se poate închiria cu 350 de euro lunar.  „Are un dormitor cu două paturi, baie și bucătărie utilată cu mașină de spălat haine, frigider, plită de gătit și cuptor electric. Se află la etajul 1 al unei clădiri istorice”, scrie agentul imobiliar. Acesta a precizat că locuința se poate închiria atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Tot cu 350 de euro lunar, dar negociabil, este căutat chiriașul unei garsoniere în Ștrand. Proprietarul anunță că aceasta se află la prima închiriere, are suprafața totală de 48 mp și este situată la etajul intermediar 3 din 4 al unui imobil construit în anul 2010. Pentru a atrage potențialul chiriaș, acesta mai precizează că „imobilul este situat la 2,3 km de Piața Mare și la 3 km de Aeroport, poziționat într-o zonă de interes public în apropiere de parc, grădiniță, liceu, bănci, magazine”. De asemenea, anunță că pe lângă faptul că este mobilată, garosniera are un „dormitor spațios cu pat matrimonial foarte elegant”, are o bucătărie utilată cu filtru de cafea, storcător fructe, plită și cuptor electric, dar și „baie cu hidromasaj și balcon”.

garsoniera 4

O „garsonieră de lux” se închiriază și pe strada 9 Mai – cu 300 de euro lunar. Aceasta este complet renovată și momentan funcționează în regim hotelier, se spune în anunț. Garsoniera are un pat mare de două persoane și încă o canapea. „Avantajul garsonierei este că aceasta deține și 20 mp de curte privată închisă”, se precizează în anunț.

CITIȚI ȘI: Cât te costă să închiriezi un apartament în Sibiu – prețuri și ponturi

Menționăm că în majoritatea cazurilor pentru a închiria un imobil de la o agenție imobiliară chiriașul va achita plata pentru prima luna de chirie, plus o garanție (valoarea primei luni de chirie), precum și un comision de 50% din valoarea unei plăți lunare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  Vai de ce se intelege prin “lux” in orasul asta. Daca are gresie si faianta si niste mobila noua de la Dedeman, care e urata ca moartea, deja se zice ca-i lux. Daca dau cu stucco pe pereti deja e palat. Vai s-amar. Ia uitati-va putin la apartamentele din Cluj si sa vedeti acolo exemple bune de lux, de design interior coerent si mobila stilata…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviug

  parca sunt cei de la putere care vorbesc de economia romaniei care creste e luxoasa, totul e lapte si miere pacat ca sunt unii care inca mai gandesc!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Deiu

  Pentru Samuel. Exact aia e ideea…. omul care crede ca a avea gresie, faianta si parchet e deja lux. Si crede ca daca a investit 1000-2000 de lei in ele, gata trebuie sa-si recupereze “investitia” in 3 luni…
  E abominabil…
  Nici cu Cluju nu mi-e rusine… mobila de pe vremea lui tataie=mobilat clasic; mobila de pal/MDF=mobilat modern/lux, etc.
  In acelasi timp intotdeauna se va tine cont de raportul cerere-oferta, din pacate :(

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  aagent imobiliar falimentar

  Deci, avem garsoniere virgine (la prima inchiriere) cu 400 euro lunar. Asta s-ar traduce in moneda nationala la circa 1850 de lei… Hmm… Daca esti inginer la Marquad, poate ti-o permiti…. Intrebarea e alta: dupa ce primul client isi face treaba si pleaca, se muta la vila, cat va fi chiria acestei bele garsoniere? A doua inchiriere ce tarif va avea?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact