Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai fi înmatriculate

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai fi înmatriculate

Pe 14 august, MT a transmis spre publicare în Monitorul Oficial un ordin pentru modificarea şi completarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere - RNTR 7. "Potrivit acestuia mașinile care au volan pe dreapta și vin din afara Uniunii Europene nu vor mai primi omologare de la RAR. Fără Cartea de Identitate a mașinii, nici un astfel de autovehicul nu va mai putea fi înmatriculat în România. Este drept că Marea Britanie este încă în UE, dar acest ordin al ministerului este până la urmă o pregătire pentru perioada în care acest stat nu va mai face parte din UE", a declarat George Adrian Dincă, director general al Registrului Auto Român (RAR), citat de economica.net.

Respectivul ordin al M0 a fost în dezbatere publică fiind publicat pe site-ul ministerului încă din luna iulie. Potrivit normelor în vigoare orice maşină înregistrată într-o ţară a Uniunii Europene poate circula peste tot în UE. După Brexit însă, maşinilor înregistrate în Marea Britanie le-ar putea fi interzisă libera circulaţie în ţările Uniunii. Rămân totuşi cu semnul întrebării maşinile înmatriculate în Malta, Cipru şi Irlanda, ţări în care se circulă de asemenea cu maşini cu volan pe dreapta, iar respectivele state rămân membre UE. Ordinul va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Directorul general al RAR arată că există metode pentru a reduce și numărul celor peste 60.000 de mașini cu volan pe dreapta deja înmatriculate în România, RAR are o soluție în acest moment. „Dacă vor să schimbe culoarea mașinii, motorul sau să facă orice altă schimbare care implică modificări în Cartea de Identitate a mașinii îi vom obliga să schimbe postul de conducere". Mai exact, mașinile deja înmatriculate vor fi obligate să modifice poziția de condus din partea dreaptă în partea stângă. Se prea poate ca această modificare să coste mai mult decât a dat clientul respectiv pe mașină.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

eu

Acum 5 ani

frectie la picior de lemn.. aceste masini nu sunt adaptate circulatiei pe partea dreapta. pot da un ordin sa fie scoase din circulatie sau modificate din 01,01,2020 si e foarte simplu....
Raspunde

Florin

Acum 5 ani

Masinile cu volan pe dreapta sunt mult mai noi decat pisicutele cu nr de bulgaria si polueaza mai putin. Indemnam lumea sa ia masini din '92-'94 iar ?
Raspunde

O MASINA BUNA...BUNA...CU VOLAN PE DREAPTA

Acum 5 ani

SI UITE ASA VOM AVEA SI POLUARE REDUSA, SI AUSTOSTRAZI...NU?? O DECIZIE AIUREA.....PAI DACA ARE VOLAN PE DREAPTA CU CE INCURCA, SI PE CINE?? VA OCUPATI NUMAI DE TIMPENII... ASTA ERA PROBLEMA PE SOSELE?? CA ARE UNUL VOLAN PE DREAPTA...INVIDIOSILOR,......IN ORICE CAZ NU O SA VEZI RABLE CU VOLAN PE DREAPTA...CARE E MIZA??? TREBUIE SA ADUCEM NOI SI ULTIMELE RABLE DIN GERMANIA?????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus