Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO-VIDEO Cea mai proastă stradă din Sibiu nu intră în modernizare anul acesta

FOTO-VIDEO Cea mai proastă stradă din Sibiu nu intră în modernizare anul acesta

Aflată în Zona Industrială Vest, strada Barcelona poate fi numită cu ușurință drept una dintre cele mai proaste străzi din Sibiu.

Presărată cu gropi, unele și de 20 de centimetri adâncime, vălurită, fără trotuare, năpădită de vegetație, fără borduri, plină de plombe de la cârpeli anterioare, cam așa arată strada Barcelona. În același timp, este o stradă foarte circulată, aflându-se în vecinătatea companiei Continental, unde lucrează peste 4000 de angajați, dar deservind ca acces și pentru Marquardt. În plus, strada este folosită de numeroase autobuze Tursib pentru a ajunge în bază.

Situația nu este nouă deloc, ci durează de câțiva ani buni. Și cu toate acestea, strada nu va fi reparată în 2018, ci foarte probabil doar în prima parte a anului viitor. Asta pentru că primăria Sibiu a demarat, încă de la începutul acestui an, procedurile pentru lărgirea și modernizarea străzii. Iar fiecare etapă durează luni de zile.

”Primăria Municipiului Sibiu a demarat în acest an un proiect de modernizare parțială a străzii Barcelona, pe sectorul dintre străzile Europa Unită și Salzburg, care în luna mai a acestui an a primit denumirea de strada Monaco printr-o hotărâre a Consiliului Local. Proiectul are ca scop reconfigurarea carosabilului prin lățirea acestuia, amenajarea trotuarelor și realizarea unui sistem de iluminat public”, explică reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.
Pe de altă parte, modernizarea străzii Barcelona reprezintă o premieră în Sibiu, fiind prima investiție publică în Zona Industrială Vest după mai bine de 15 ani de la inaugurare. În proiectul de buget pe anul în curs, Primăria Sibiu a prevăzut alocarea a 3,3 milioane de lei pentru această lucrare de modernizare a străzii, trotuarelor (cu o lățime de 1,5 metri, pe o singură parte) și bordurilor și de refacere a străzilor adiacente pe o lungime de zece metri.

WhatsApp Image 2018-08-17 at 10.31.25 (3)

În plus, reprezentanții Primăriei Sibiu solicită înlocuirea rigolei carosabile deschisă de pe partea stângă de mers dinspre str. Salzburg către str. Europa Unită cu o canalizare pluvială acoperită, care să poate deservi partea carosabilă. La fel, la intersecția cu strada Salzburg, Primăria solicită înlocuirea rigolei acoperită cu dale cu un podeț carosabil. Totodată, mai este solicitată reconfigurarea acceselor la societățile comerciale, dar și amplasarea unor stâlpi ornamentali de delimitare între trotuar și partea carosabilă, “astfel încât să nu se poată efectua parcarea autoturismelor pe trotuar”.

WhatsApp Image 2018-08-17 at 10.31.23

Tot în vederea lărgirii străzii, în urmă cu două luni consilierii locali ai Sibiului au adoptat o hotărâre pentru exproprierea unei suprafețe de aproape 1.600 de mp, plătind SC SIFEE SRL aproximativ 70.000 de euro.

WhatsApp Image 2018-08-17 at 10.31.24 (2)

”Până în prezent s-a contractat și s-a realizat documentația tehnică necesară pentru lucrări. În baza proiectului tehnic și a detaliilor de execuție astfel realizate, urmează să fie inițiată o procedură de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de lucrări”, mai explică reprezentanții municipalității, pentru Turnul Sfatului.
Execuția propriu-zisă a lucrării este gândită să dureze cel mult patru luni. Cum procedura de achiziție publică urmează să fie inițiată, șansele ca strada să fie modernizată anul acesta sunt minime.

WhatsApp Image 2018-08-17 at 10.31.24

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus