Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Afaceri care se vând în centrul Sibiului. În ce domenii ți se promite „profit din prima zi”

Afaceri care se vând în centrul Sibiului. În ce domenii ți se promite „profit din prima zi”

Mai multe afaceri la cheie se vând în prezent în Sibiu, iar proprietarii promit potențialilor cumpărători că totul este pus la punct, iar profitul este inevitabil din prima zi.

Cel mai des întâlnite sunt afacerile din domeniul imobiliar. Astfel, în Sibiu pot fi găsite de vânzare garsoniere sau apartamente cu o cameră în centrul oraşului pretabile pentru regim hotelier.

Spre exemplu, una dintre locuinţe, cu suprafața de 104 mp, se vinde într-un imobil monument istoric. „Afacere la cheie, zona Pasaj - Biserica Evanghelică. Preţ de vânzare: 180.000 Euro. Preţ de închiriere cu contract legal: 1500 Euro / lună. Nu se acceptă schimburi”, scrie proprietarul în anunţul publicitar. Acesta precizează că „interiorul este autentic, complet renovat, mobilat şi utilat cu stil”. Locuinţa poate fi şi închiriată, iar pentru a fi convingător, proprietarul mai scrie că vinde „un apartament deosebit, cu un interior unic. Acesta a fost listat recent pe piaţă, astfel că aveţi ocazia, ca după o îndelungată perioadă în care a fost în faza de restaurare, să vă bucuraţi din plin de o experienţă unică”.

Spre comparaţie, o altă locuinţă se vinde prin intermediul unei agenţii imobiliare, pe strada Mitropoliei, în centrul istoric al Sibiului, cu 75.000 de euro, iar pe strada 9 Mai - alt apartament are un preţ de 50.000 de euro.

O afacere la cheie care se vinde în Sibiu este o cafenea/bar cu terasă în centrul istoric. Cel care a construit afacerea încearcă de mai mult timp s-o vândă, modificându-i şi preţul: a fost 18.000 de euro, apoi 15.000 de euro, zilele trecute era 13.500 de euro, iar acum prețul a fost coborât până la 9.999 euro.

„Cafeneaua funcţionează la etaj, iar jos cu terasă (mobilier inclus, 8 mese, 32 scaune, bar terasă, 2 umbrele + perne, felinare, scrumiere şi aranjamente florare. Locaţia este compusă din 2 încăperi principale, 1 separeu, grup sanitar, o bucătărioară şi o pivniţă”, se arată în anunţul proprietarului. Acesta precizează că afacerea funcţionează din anul 2013, fiind complet utilată. Astfel, barul/cafeneaua se vinde cu centrală proprie, 3 aparate cu aer condiţionat, 2 mese mari / 6 mese medii / 4 mese mici, 40 de scaune, 1 colţar / 4 canapele, Tv LCD, 2 x lăzi frigorifice, 2 x frigidere, espressor / râşniţă cafea, storcătoare fructe / blendare, maşină vin fiert, cuptor microunde / plită electrică, veselă etc. Potrivit proprietarului, acesta mai are contracte cu furnizori cu facilităţi financiare de 2.000-3.000 euro pe an. Acesta precizează că „nu este spaţiul de vanzare, ci afacerea!!!”, astfel că potenţialul cumpărător va trebui să achite chiria spaţiului, iar preţul final „se discuta la faţa locului”.

În Sibiu se mai vinde şi cel mai mare centru de închirieri biciclete de munte (MTB) din ţară. Afacerea se vinde la cheie, iar proprietarul asigură că viitorul cumpărător poate avea profituri din primul an. Afacerea se vinde cu 99.000 de lei, iar acest preţ include 20 de biciclete SCOTT, căşti de protecţie SCOTT, remorcă transport biciclete, suporţi parcare, unelte service, precum şi site-ul de prezentare, contul de pe Tripadvisor cu vechime şi recenzii de 5*, materiale de promovare, baza de date ale clienţilor colaboratori (agenţii, ghizi de turism etc.) etc. Proprietarul spune că preţul poate varia, în funcţie de pachetul pe care îl convine cu potenţialul cumpărător. Mai multe despre aceasta am scris într-un articol separat.

O altă afacere la cheie care se vinde în Sibiu se referă la prepararea cafelei. O firmă cere 5.000 de euro pentru o tricicletă profesională (foto) prevăzută cu blat din inox, sistem electric (baterie + invertor), minfrigider, recipiente apă potabilă şi apă menajeră din inox, chiuvetă încorporată, spaţiu de depozitare. Aceasta este destinată pentru a prepara cafea To Go, are o instalaţie de gaz, espressor Astoria, funcţional pe gaz sau curent electric, o râşniţă profesională pentru cafea etc.

„Tricicleta dispune de absolut tot ce este nevoie pentru a porni afacerea imediat, fără să fie necesare alte investiţii. Afacerea se vinde cu sau fără firmă care este fără datorii la stat. Se predă inclusiv know-how-ul”, anunţă proprietarul. Potrivit acestuia, aceasta ar fi perfectă pentru zonele cu potenţial turistic ridicat.

Cei cărora le place domeniul ce ține de frumusețe, pot alege un salon de înfrumuseţare, pentru care proprietarul cere 8.100 de euro. „Vând/predau afacere la cheie salon de înfrumuseţare compus din spaţiu frizerie - coafor utilat cu 3 posturi de lucru; spaţiu dedicat utilat manichiură – pedichiură; spaţiu dedicat utilat cosmetică; portofoliu de clienţi; toate avizele necesare; aviz DSP pe viaţă; contracte de colaborare pe rol”, se menţionează în anunţ. Acesta asigură că societatea are o cu vechime de 10 ani, că este „curată, fără datorii şi fără întrerupere de activitate”.

În Sibiu se mai vinde un magazin alimentar. Proprietarul nu precizează prețul cu care este gata să renunțe la afacerea sa, precizând că acesta funcționează de 25 de ani.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2707

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

X

Acum 5 ani

Pai daca sunt asa de bune afacerile acestea de ce se vand??? Si se vand si la reduceri de aproape jumatate de pret!!! :)
Raspunde

agent imobiliar

Acum 5 ani

Cei care poseda garsoniere in centru de ce nu le inchiriaza ei in regim hotelier, de ce le vand/ nu e mai bine sa iti pastrezi o proprietate care face bani/ chiar cand n-o mai inchiriezi, tot a ta ramane, iar valoarea nu-i scade... cu imobiliarele nu pierzi niciodata... Nu vad de ce unii le vand si mai fac si asa o reclama groasa la banii castigati din inchirieri... cred ca multi sunt papagali...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus