Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Aproape o tremie din mașinile de pe drumurile Sibiului au probleme

Aproape o tremie din mașinile de pe drumurile Sibiului au probleme

Reprezentanții Registrului Auto Român anunță că în urma verificărilor aproape o treime dintre mașinile de pe drumurile Sibiului au probleme tehnice.

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În Județul Sibiu au fost verificate 879 dintre care 28.66% neconforme iar o mașina prezenta pericol iminent de accident.

”La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, explică reprezentanții RAR.
Directorul General al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

McD

Acum 5 ani

Gresit titlul articolului.....O TREIME DIN DRUMURILE SIBIULUI PREZINTA PROBLEME......verificati si modul in care se acorda ITP-ul la asa numitele Service-uri acreditate!!!...
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

1/3 din masinile din Sibiu sunt in stare tehnica buna sau acceptabila!!! si asta si din cauza celor de la RAR care nu-si fac treaba nici 10%!!! greu de inteles de ce mai scrieti cele de mai sus...cam stie toata lumea cum se fac ITP-urile, etc.
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Cei de la RAR le-au dat cartea și ITP la toate rablele din Germania ca statul a încasat la buget combustibilul nu îl verifica nimeni și calitatea pieselor Chinezești nu atelierele sunt de vina RAR nu face nimic pentru a îmbunătăți și altele.
Raspunde

Giony

Acum 5 ani

1.Statistic procentul accidentelor cauzate de starea tehnică a vehiculelor tinde spre zero. 2.La inspectiile RAR sunt oprite doar masinile vechi si cu probleme. 3.Pe langa lipsa drumurilor poluarea rablelor reprezinta o problema grava. In rest un bec ars sau un procent mai mic la eficienta franarii - irelevant...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus