X
indicator animale salbatice autostrada

Au apărut primele indicatoare pe autostradă, cu mesajul „Atenție animale sălbatice”

Primele semne de circulație cu „atenție animale sălbatice” au fost montate pe autostrada A1, în zonele în care cu câteva zile în urmă au murit doi urși. 

După ce doi urși au murit pe autostrada A1, în zona Sibiului, zilele trecute, responsabilii de autostradă au luat decizia de a amplasa indicatoare care să îi avertizeze pe șoferi să încetinească în anumite zone și să fie mereu atenți la animalele care ar putea să apară pe drum.

Potrivit legislației rutiere, acest indicator se montează la 100-200 m de sectorul de drum periculos, unde există riscul ca animalele să traverseze sau să circule pe drumul public. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să circule cu atenție sporită.

Reamintim faptul că măsura a fost luată după ce un urs a fost ucis, în noaptea de duminică spre luni, de o maşină, după ce a pătruns într-un tunel de pe autostrada A1, pe raza judeţului Sibiu. Evenimentul, care este al doilea de acest fel din ultimele trei zile, s-a produs la kilometrul 262 + 500. În noaptea de vineri spre sâmbătă, un alt urs a fost accidentat mortal pe autostrada A1, la o distanţă de circa şase kilometri de locul în care s-a produs al doilea eveniment.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact