X
usr primarie

Listele pentru ”Fără penali în funcții publice” au ajuns la Primăria Sibiu. Fodor: ”E prima dată când semnez o petiție”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a primit astăzi delegația USR, condusă de președintele Dan Barna, care a ajuns cu dosarele de semnături pentru petiția ”Fără penali în funcții publice”. Acestea urmează a fi verificate de juriștii primăriei. ”Depunem listele de semnături la Primăria Municipiului Sibiu. De astăzi vom depune listele de semnături în toate localitățile din municipiu, pentru a fi validate și pentru ca inițiativa să meargă mai departe la Curtea Constituțională și Parlament. E foarte important că până acum avem peste un milion de semnături. (…) Este o inițiativă de morală și de igienă politică, pentru că nu cred că există o doleanță mai legitimă și mai normală decât cea de a avea conducători cinstiți. Dincolo de modificarea Constituției, această inițiativă este una care cere un lucru foarte simplu, ca aceia pe care îi alegem să fie oameni cinstiți. Nimic mai mult, nimic mai complicat”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Primarul Astrid Fodor a spus că e prima petiție pe care a semnat-o vreodată. ”Nu m-am gândit. Da, e prima petiție”, a spus Fodor. Ea s-a declarat mândră că au semnat peste 20 de mii de sibieni din municipiu. ”E o inițiativă pe care o susțin cu toată convingerea. Cred ferm că în politică este necesar să se schimbe ceva, e nevoie ca persoanele care sunt condamnate din punct de vedere penal să facă un pas înapoi, când e vorba de o funcție publică. De asemenea, vă mulțumesc că m-ați implicat și avem acest moment și sunt mândră că în Sibiu aveți undeva este 20 de mii de semnături, dar raportat la numărul cetățenilor, cred că stăm foarte bine. Sibienii au dat dovadă de fiecare dată că sunt în avangarda mișcărilor civice.

Fără societatea civilă nu se vor schimba lucrurile în România”, a spus Astrid Fodor.

USR va mai strânge semnături până la 1 septembrie. Cei care doresc mai pot semna la sediul USR de pe Bulevardul Victoriei sau pot descărca un formular de pe internet, urmând apoi să-l ducă la sediul USR.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  geo

  Stimata doamna tocmai v.ati semnat DEMISIA.

  Felicitari.

  Primaria Sibiu este prima administratie care.si scoate penalii din functii publice.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  USR E ANCHETAT PENAL PT FINANTAREA CAMPANIEI ELECTORALE PROPRII !!! IOHANIS A “MANARIT” 6 CASE !!! VOI VORBITI NERUSINATILOR !!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact