X

Mulțumesc, oameni!

Alin Bratu

Nu sunt un om foarte sociabil. Așa mă văd eu. D-apăi alții… N-ar fi exclus să mi se zică Arogantul. Nu mi-a plăcut niciodată să depind de altcineva. Cu atât mai puțin de stat. De instituțiile lui.

Mi-am menținut tot timpul prietenii pe pagina de Facebook undeva la o sută. Maximul cred că a fost undeva la 120. Mi s-a părut ciudat să interacționez cu multe persoane. Cu indivizi cu care cel mult mă salutam pe stradă.

Am făcut chiar vreo două atacuri de panică, atunci când eram înconjurat de mulți oameni. Trebuia să ies repede. Să am spațiu în jurul meu. Să respir.

N-am urât niciodată alte persoane. Am vrut doar să am mereu zona mea de siguranță. Poate ceva mai întinsă decât la alții…

Apoi a venit verdictul. Boala lui Mihai.

Am cântărit enorm de mult dacă e cazul să anunțăm asta. Și mai mult am rumegat dacă e bine să cerem ajutorul altor oameni. Indivizi pe care poate nu-i știm. Oameni pe care nu i-am adăugat niciodată în lista de prieteni pe Facebook.

Până la urmă am făcut-o.

Și am ajuns aici.

E absolut răvășitor să primești lecția asta. Să primești zeci de telefoane prin care oameni cunoscuți sau nu, să te întrebe cu ce te pot ajuta. La modul cel mai sincer. Fără niciun interes. Răvășiți la rândul lor de situația copilului tău. Să primești un val uriaș de mesaje, să fii înconjurat de gânduri bune. De încurajări.

Dincolo de bani  (hârtiile ălea pe care noi le-am înzestrat cu putere) a contat foarte mult reacția oamenilor. Am văzut un networking uriaș. Inimaginabil. La câteva ore după publicarea articolului, doctori specialiști în boli rare din străinătate știau deja de Mihai. Ne cereau clipuri video cu el, să-i vadă evoluția. Sau involuția… Oameni de care n-am auzit niciodată ne-au oferit casă și masă. Alții, mulți alții, ne-au împărtășit experiența lor. S-a creat un zid uriaș, incredibil, în jurul copilului nostru. Am simțit mii de oameni strânși în jurul lui. Și n-am avut nicio secundă senzația că e în pericol.

Cei credincioși vor spune că mi-a transmis Dumnezeu ceva. Că a avut un mesaj pentru noi.

Eu zic că dacă există, omul l-a depășit încă o dată. I-a arătat ce înseamnă omenia.

Vă mulțumesc tuturor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lascu Iulia

  Macar solidaritatea sa va umple inimile. Suntem multi alaturi de voi si speram sa va vedem sanatosi si fericiti! Sanatate multa si putere!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioana

  Te tin minte de pe vremea cand lucram la Fellini, acum 11 ani. Veneai cu colegii tai, masa de jurnalisti. Erati toti simpatici, pe Brylu si pe tine te tin minte bine. Nicidecum antisocial. Amuzanti si cu bun simt. Sa va dea Dzeu putere, iar micutul Mihai sa aiba sansa sa se bucure de viata ca si orice alt copil.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Delia

  Nu știu cum sa te contactez, nu știu dacă te ajuta, dar un profesor al unuia dintre copiii mei, in America, are o fetița cu exact acest diagnostic, care a făcut exact acest tratament acum mai puțin de un an. Fetița lor este foarte bine acum (are aproape 2 ani). Dacă te ajuta sa te pun in legătura cu el, dacă tu imi vezi adresa de email, imi poți scrie. Sănătate lui Mihai!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bunea

  Gânduri bune si nu numai pentru sănătatea copilului! Sa fiți sigur insa ca Dumnezeu exista !!! Si va fi numai voia lui in evoluția acestei situații. El știe ce este omenia, noi insa trebuie sa știm ce inseamna solidaritatea! Pe lângă ajutor financiar sa ne si rugam pentru sănătatea băiețelului. Zidul despre care vorbeați este tocmai dovada ca Dzeu exista. Dzeu inseamna dragoste, mila, întrajutorare. Lipsa lui Dzeu este opusul acestora.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  Dumnezeu actioneaza prin oameni, El este cel care atinge inimile oamenilor pentru ca ei să poată săvârși o faptă bună. Unii oameni raspund la această atingere, alții nu. Însă nu uitati ca El este mereu prezent chiar si atunci cand il respingem. Multa sanatate pentru Mihai ! Dumnezeu sa va binecuvântare intreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact