X
stadion lucrari (8)

TSTV Teodor Birț: ”N-am vrut să facem o cârpeală de stadion!”

Președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț, a declarat într-o emisiune TSTV că cel mai probabil primul meci acasă al sibienilor, în Liga 1, va fi cel cu CFR Cluj, din 22 septembrie. Birț spune că lucrurile avansează încet la stadion pentru că Primăria Sibiu și-a propus să facă un stadion modern de 19.000 de locuri, nu ”o cârpeală”. ”Cu stadionul, vreau în primul rând să scot în evidență faptul că e foarte important că se întâmplă. Aveam o discuție cu presa centrală de specialitate și mă întreba de ce nu am mers pe varianta aleasă de cei de la Călărași. Dintr-un motiv foarte simplu, cred eu, pentru că Primăria Sibiu vrea să facă un lucru bun, nu o cârpeală. Doamna primar a spus din capul locului că și dânsa își dorește același lucru și am preferat să ne chiuim un timp, dar să avem apoi un stadion de 19.000 de locuri, anvelopat, care să poată găzdui meciurile echipei naționale, decât să facem o cârpeală de două, trei luni și să ne trezim că în fiecare an avem ceva de adus în plus și niciodată să nu terminăm”, a declarat Birț.

Președintele clubului spune că vina pentru întârzierile de la stadion o poartă constructorul. ”O vină importantă o are constructorul, putea să se grăbească pe de-o parte. (…). Am participat la o întâlnire cu viceprimarul Bokor, cu reprezentanți ai primăriei, cu constructorul și discuția era ca să reușim să jucăm meciul cu CFR Cluj de pe 22 septembrie în Sibiu. Scaunele au venit, sunt niște armonizări legate de soluții tehnice pe care trebuie să le găsească direcția tehnică și constructorul și sper ca această problemă să se rezolve și să jucăm acasă”, a mai spus Birț.

Proiectare și execuție, făcute separat

Pe 20 august s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor cu ofertele de proiecte tehnice pentru noul stadion. Administrația locală va alege una din cele trei oferte depuse. ”Proiectarea se face separat, nu se mai face împreună cu execuția. Eu zic că e bine, pentru că se poate face, se pot alege soluțiile cele mai bune. La prima fază nu-mi place cum decurge activitatea și poate că și ăsta e un motiv. Pe 20 s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor și urmează perioada de analiză și de a vedea cine a câștigat proiectarea”, a spus Birț în emisiune.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Finica

  Prin simplul fapt că stadionul rămâne în mijlocul orașului foarte aglomerat, am spus totul despre conducerea orașului. Mai vrem o divadă de prostie?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ricardo Ceptura

  Întrebarea mea este: Acoperișul integral pentru tribuna care a rămas în picioare (toate locurile acoperite conform planului lucrării), este prevăzut a fi realizat în care etapă? Prima sau a doua? De asemenea, ce se va întâmpla cu ciotul de acoperiș deja existent, cu suștinere în fier beton? Mă gândesc că structura aceea (destul de neplăcută vizual oricum), nu poate susține greutatea unui acoperiș metalic, care să acopere întreaga tribună până aproape de banca de rezerve. Se va incerca montura pe un schelet extern, construit ulterior, sau se va aștepta ridicarea noilor laterale de legătura cu restul stadionului spre a realiza mai multe puncte noi de sprijin? Momentan, tot ce am remarcat eu la stadion, înafară de demolarea propriu-zisă, este anveloparea exterioară cu polistiren de 10. Dacă asta presupune modernizarea tribunei, atunci de ce Doamne iartă-mă întârzie așa de mult această etapă (exceptând degajarea molozului, pământului rezultat în urma demolării)?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MB

  Nu sunt specialist in constructii, de asta poate intrebarea mea e stupida, dar nu pot sa nu ma intreb: cum de se dadeau inca de acum 2-3 luni termene exacte de finalizare a stadionului (nu doar a tribunei ramase in picioare) in conditiile in care abia acum cateva zile s-a terminat depunerea ofertelor pentru proiectare. Banuiesc ca doar odata realizat si aprobat proiectul se poate vorbi de un termen cat de cat realist de executie… Si imi mai vine o intrebare in minte: odata incepute lucrarile la tribunele demolate, te mai lasa federatia sa joci pe stadionul asta (aka santier)? In plus, stim cu totii calitatea gazonului si faptul ca nu avem nocturna… probail o sa se joace cateva meciuri in perioada octombrie – noiembrie, dupa care nu cred ca mai vedem meciuri la Sibiu pana nu o sa fie gata stadionul (adica 2-3 ani). Tare as vrea sa ma insel…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   kokos

   Te inseli insa doar usor : avem derogare de la lpf 1 an in care putem juca fara incalzire in gazon si nocturna , asa ca vom vedea meciuri la Sibiu pana la sfarsitul campionatului , dupa aceea pa!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PROST BITBURGER

  Stați liniștiți! Ieri erau 6 muncitori care lucrau la Stadion! Păcat că am permis unor șarlatani să își bată joc de oraș prin menținerea acestui Stadion în Centrul Orașului Sibiu. Cu 6 muncitori nu poți construi un Stadion. Termenul de 22 Septsmbrie este nerealizabil dapdv.
  Stadionul trebuia demolat și construit intr-o altă locație…
  Peluzele trebuiesc și ele dărâmate. Să rămână doar Tribuna 1 până se construiesc peluzele și Tribuna a 2. După aceea trebuie dărâmata Tribuna 1… Complet. Bănuiesc că aceasta o să fie faza finală…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Galeria Daco Gepizii Sibieni

  Abia asteptam sa pasim pe noua arena sibiana intitulata K.ontjiky Arena, dupa numele sponsorului principal, preluand modelul echipei Bayern si a stadionului sau!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Dacă persoane ca Birt au ajuns sa se priceapă la construcții, licitații, amenajare stadioane, termene de execuție, apoi puteți fi liniștiți ca banii sunt pe mâini sigure!@!!… la mișto sincer vorbind. .

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  Cei care spuneti de stadion la periferie, va rog sa va uitati in PUG, unde avem dat stadion la iesirea catre Sura Mica. Cand e sa respinga proiecte, repede ia primaria PUG-ul in brate. Cand e sa-l respecte ei, se fac ca ploua. Perfect de acord ca este idioata amplasarea actuala… Dar no… Actuala conducere a primariei de vai de steaua ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact