Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dan Perjovschi returnează banii strânși pentru ”Cumințenia Pământului”

Dan Perjovschi returnează banii strânși pentru ”Cumințenia Pământului”

Artistul Dan Perjovschi organizează joi, 6 septembrie, un eveniment de returnare a banilor pe care i-a strâns pentru achiziţionarea lucrării "Cuminţenia Pământului" către cei care i-au donat la Salonul de proiecte din Tipografia Universul, din Capitală, arată un text publicat de organizatori.

"La doi ani de la eşecul campaniei Brâncuşi e al meu, ne bucurăm să găzduim acest eveniment prin care Dan Perjovschi readuce în discuţie Cuminţenia pământului şi istoria ei recentă. Sculptura a dispărut din circuitul public, nu mai avem acces la ea. Capitalul politic câştigat la vremea respectivă de câteva personalităţi a dispărut şi el. Am rămas în schimb cu banii blocaţi în conturile Ministerului Culturii şi cu amintirea clădirii Guvernului acoperită de un banner grandios care asocia sculptura cu tricolorul, artistul cu ţara", spun cei de la Salonul de Proiecte.

Dan Perjovschi oferă detalii despre proiectul său, artistul urmând să fie prezent la deschiderea programată pe 6 septembrie între 15.00 şi 19.00:

"Din păcate, subscripţia naţională a fost ratată (cu toate că oamenii au donat mai mult de un milion de euro). Motivele sunt multe, tâmpite şi frustrante. Cuminţenia nu a fost achiziţionată. Capodopera nu este publică.
Am militat, am vorbit, am desenat, am postat, m-am certat şi am donat pentru proiectul ăsta. Pentru mine, Cuminţenia era/este o Catedrală mai mică. V-am invitat personal să depuneţi bani în vitrina care odinioară a protejat lucrarea. Banii voştri, răspunderea mea. După doi ani, încă nu e clar ce se întâmplă cu donaţiile. Bâlbâieli, birocraţii şi noaptea minţii… Nu mai aştept. Voi returna toţi bani strânşi. 1.514 lei".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

un domn,boier de sibiu csplos un romanofrancez de zalau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus