Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Trif: Hoghilag intră pe lista zonelor cu resurse turistice

Trif: Hoghilag intră pe lista zonelor cu resurse turistice

Ministrul Turismului, Bogdan Trif a anunțat printr-un comunicat de presă că guvernul a adăugat comuna Hoghilag pe lista  zonelor cu resurse turistice. Intrând pe ”lista proiectelor de infrastructură specific turistică, tehnică și de protecția mediului pentru zonele cu resurse turistice”, Hoghilag, la fel ca și celelalte comunități care se regăsesc aici ”vor fi promovate cu prioritate, prin programele de dezvoltare naționale, regionale și județene”, după cum se arată în Ordonanța de Urgență. “Am avut întotdeauna încredere în primarul Nicolae Lazăr și sunt convins că de la Hoghilag vor veni, la Guvern, proiecte pentru finanțarea acestei zone cu un potențial turistic enorm. Știu că deja Hoghilagul atrage foarte mulți turiști străini cu ocazia Festivalului Tuberozelor, la care, de altfel, am participat și eu anul acesta, și iată că eforturile colegului meu de partid de a exploata resursele acestei localități dau roade. Hoghilagul se va regăsi de acum pe lista localităților care ar putea să acceseze cu prioritate bani pentru dezvoltarea infrastructurii turistice”, a anunțat Trif.

În cadrul ședinței de ieri a Executivului a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care au fost actualizate anexele la Ordonanța de Urgență privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național secțiunea VIII-a- zone cu resurse turistice. Prin noul act normativ, Hoghilagul va avea șanse mai mari în atragerea de fonduri nerambursabile prin programe naționale, regionale și județene de dezvoltare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 5 ani

Felicitari ministrului Trif. Acest tanar isi face bine treaba. Peste tot pe unde a fost a lasat lucruri bune in urma. Bravo lui
Raspunde

lol

Acum 5 ani

:))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus