Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Sibiul are două echipe calificate în Liga Campionilor. La minifotbal

Sibiul are două echipe calificate în Liga Campionilor. La minifotbal

Federaţia de Minifotbal din România (FMR) a anunţat oficial numele echipelor ce vor reprezenta ţara în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel european.

Cele opt echipe româneşti care participă la EMF Champions League sunt: MAV Sports Timişoara, campioana naţională, a cărei taxă de participare a fost achitată de Federaţia de Minifotbal din România; Danco Pro Bucureşti, câştigătoarea Cupei României, Borussia Hermannstadt Sibiu, campioana regională Sud-Vest; Tanzmannschaft Bucureşti, campioana regională Sud-Est; Autovip Şimleul Silvaniei, campioana regională Nord-Vest; AS Coriolan Bacău, campioana naţională a Firmelor şi Instituţiilor; Juventus Sibiu, finalista Cupei României; FC Boromir Râmnicu Vâlcea, echipă invitată în baza rezultatelor bune de la primele două ediţii.

Ediţia a treia a competiţiei va avea loc între 6 şi 9 septembrie la Terme Catez în Slovenia, acolo unde a avut loc şi ediţia de anul trecut. Competiţia va avea loc pe 10 terenuri cu iarbă naturală, diferită de suprafaţa de sintetic pe care se joacă la noi în ţară. Premiul pentru locul 1 este de 5.000 de euro.

Componenţa grupelor şi programul competiţiei vor fi aflate după tragerea la sorţi din data de 5 septembrie, cu o zi înaintea debutului competiţiei. România are un palmares foarte bun până acum în Champions League. La prima ediţie, din 2016, la Maribor (Slovenia), Juventus Sibiu a terminat pe locul 2, MAV Sports Timişoara pe locul 3 şi FC Boromir Râmnicu Vâlcea pe locul 4.

Anul trecut, la Terme Catez, MAV Sports Timişoara a încheiat din nou pe locul 3 iar Juventus Sibiu pe locul 4, după ce în prealabil şapte echipe româneşti ajunseseră în faza optimilor de finală.

Printre cele trei echipe care vor reprezenta România la EMF Senior Cup, competiţie rezervată jucătorilor trecuţi de 40 de ani, se află şi campioana continentală a ediţiei inaugurale de anul trecut, MAV Glissando Timişoara. Celelalte două formaţii sunt Liriada Râşnov Braşov şi Mary Tour Magic Iaşi, care au participat şi ele la ediţia de anul trecut.

În altă ordine de idei, Supercupa României, ediţia 2018, va avea loc la Terme Catez în Slovenia. Partida va aduce faţă în faţă campioana naţională, MAV Sports Timişoara, şi câştigătoarea Cupei României, Danco Pro Bucureşti.

În funcţie de programul Ligii Campionilor, ce va fi definitivat după tragerea la sorţi de miercuri, 5 septembrie, data şi ora disputării Supercupei României vor fi stabilite de către cele două echipe implicate, cu acordul FMR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus