X
targul olarilor (12)

Târgul olarilor revine în Piața Mare, în weekend

„Târgul Olarilor”, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, își așteaptă vizitatorii sâmbătă și duminică, între orele 9:00 și 20:00. Așa cum este tradițional, evenimentul va fi găzduit în Piața Mare.

Peste 100 de meșteri olari din toate colţurile ţării, dar și din străinătate se reunesc în acest sfârșit de săptămână în centrul istoric al Sibiului, la „Târgul Olarilor”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 52.

Olarii vor oferi, ca de fiecare dată, o gamă largă de produse decorative și utilitare. Totodată, meşterii vor dezvălui celor interesaţi tainele prelucrării lutului; prin intermediul demonstrațiilor la roata olarului, vizitatorii Târgului pătrund în atmosfera de atelier și  cunosc etapele realizării obiectelor din lut. Mai mult, copiii vor avea posibilitatea să își exerseze îndemânarea în crearea și decorarea produselor din lut, în cadrul celor două ateliere coordonate de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş) și de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich.

Ediția 2018 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact