Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Consiliul Judetean isi monteaza panouri solare

Trei din instituţiile aflate în administrarea Consiliului Judeţean Sibiu sunt implicate într-un proiect de peste 3,2 milioane de lei, proiect ce are drept scop utilizarea energiei solare pentru încălzirea apei cu destinaţie menajeră. Cele trei instituţii vizate sunt Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" şi cele două centre de recuperare şi reabilitare de la Tălmaciu. Sistemele instalate cu cele 3,2 milioane de lei au o durată medie de viaţă de 25 de ani şi sunt preconizate să reducă cu până la 40 de procente consumul anual de combustibili clasici. Capacitatea de preluare a radiaţiei solare este de până la 96%. "în timpul verii, necesarul de apă caldă menajeră este acoperit în totalitate de instalaţia solară. Cu toate acestea, sistemul convenţional de încălzire trebuie să îşi menţină funcţionalitatea în mod independent de instalaţia solară. Pot apărea perioade cu condiţii meteorologice nefavorabile, astfel încât sistemul convenţional de încălzire trebuie să asigure necesarul de apă caldă menajeră", se arată într-un raport întocmit de Serviciu Managementul Proiectului, din cadrul CJ Sibiu, raport aprobat de vicepreşedintele Constantin Şovăială. Deocamdată, reprezentanţii executivului CJ Sibiu aşteaptă din partea consilierilor judeţeni votul favorabil întocmirii studiului de fezabilitate pentru acest proiect. în cazul în care proiectul va primi finanţare guvernamentală, cota de cofinanţare a autorităţilor judeţului Sibiu este de 0,964 milioane de lei.


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus