Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Iohannis retrimite rectificarea bugetară la Guvern. ”Să nu punem în pericol securitatea României”

Iohannis retrimite rectificarea bugetară la Guvern. ”Să nu punem în pericol securitatea României”

În urma ședinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de astăzi preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect de buget, în care trebuie să explice motivaţiile pentru tăierile bugetare în zona securităţii naţionale, în condiţiile unei rectificări bugetare puternic pozitive.”Vreau să subliniez că de acum înainte este numai răspunderea Guvernului pentru a se realiza o rectificare bugetară. Să nu punem în pericol securitatea României. (...) Am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare bugetară. Imediat ce situația va fi remediată se va obține avizul CSAT”, a anunțat Iohannis.

Președintele a explicat că în cele 45 de minute cât a ținut ședința CSAT nu s-a putut ajunge la un acord privind emiterea rectificării bugetare. ”Nu avem consens și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară. Am luat decizia să suspend ședința CSAT. Rectificarea bugetară trebuie făcută. Nu trebuie să facem abstracție de la principiul colaborării loiale între instituțiile statului. (...) Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare 3,5 miliarde de lei în plus față de prima varianță. În aceste condiții este inexplicabil de ce s-a insistat pentru diminuarea fondurilor instituțiilor de securitate națională. Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicații în ședința CSAT. Am arătat că nu pot fi atinse țintele stabilite în CSAT tot împreună cu Guvernul”, a mai spus președintele.

”Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară puternic pozitivă, adică mult mai mulți bani față de bugetul inițial. Totuși, spre surprinderea unora, guvernul a propus tăieri de buget la instituții pe zona instituțiilor de siguranță națională”. - președintele Klaus Iohannis
La şedinţa prezidată de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, şeful SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Şeful SRI, Eduard Hellvig, a fost înlocuit de Răzvan Ionescu, prim adjunct.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

un penibil ii trebe bani de plimbari cu frua neonazist si antisemit romanii nu conteaza numa el DECIT el HAUS CLAUS!!!!!!!
Raspunde

Ion

Acum 5 ani

Guvernul Polonez a taiat pensiile fostilor securisti comunisti si nu a fost atata scandal ca la noi.Pensiile securistlior comunisti romani sunt incluse in bugetele sri si sie.
Raspunde

Sasoaica

Acum 5 ani

fiecare natie isi merita conducatorii pe care si o alesu !! asa ca pliscul mic
Raspunde

Angela

Acum 5 ani

Nu esti cu nimic mai buna ca mizerabilii ce guverneaza in momentul in care-ti permiti sa te exprimi asa"elevat"unui popor. Probabil ca nu ai parasit deloc satucul in care traiesti si nu ai habar ca in lume oamenii nu se deosebesc ca si caracter prin apartenenta la o nationalitate. Istoria lasa urme........tara asta, poporul roman a stat si sta de cand lumea la rascrucea Europei, tarile vestice nu au trait ce a traitRomania. Priveste spre vest: aroganta, tupeu, sentiment de superioritate desi mizerie e peste tot. Priveste spre est:saracie, oamei care lupta pentru viata,simpli si totusi inteligenti si inimosi.....dar istoria lasa urme adanci.....asa cum multi ce au luptat in razboi raman cu sechele sufletesti si psihice asa sunt oamenii din aceasta parte a lumii. Romanii sun oameni prea cumsecade, iarta prea usor.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus