X
chipaila tstv

TSTV. Alin Chipăilă despre turismul sibian: ”Se simte lipsa unor noi investiții”

Președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că municipiul Sibiu, dar și județul duce lipsa unor investiții în turism. ”De aproape 3 ani de zile, capacitatea de cazare a Sibiului a stagnat la valoarea aproximativă de 12.000 de locuri și se simte lipsa unor noi investiții care nu s-au concretizat încă. Sunt vrei trei investiții mari care ar dinamiza foarte mult turismul”, a spus Chipăilă. El spune că în schimb, în Sibiu s-a dezvoltat foarte mult cazarea de tip ”sharing economy” – economie colaborativă, aici intrând acele locuri de cazare distribuite pe rețele de socializare sau site-uri de profil care nu intră neapărat în calculele oficiale. ”În Sibiu, neexistând date oficiale, estimăm că există între 1.500 și 2.000 de locuri de cazare în sharing economy, ce reprezintă aproape o șesime din capacitatea totală de cazare”, a mai spus Chipăilă.

Pe de altă parte, președintele Asociației Județene de Turism spune că Sibiul s-a delimitat foarte clar față de alte zone din țară pentru că a știut să beneficieze de câteva atuuri. ”În primul rând vorbesc de partea de evenimente din agendele culturale pe care le pregătesc Primăria Sibiu și Consiliului Județean, care creează niște atracții. În lunile iunie, iulie, august lumea călătorește, dar ești sigur în Sibiu că se întâmplă ceva. Din discuțiile cu ghizii a reieșit că sunt foarte multe grupuri de turiști care ne vizitează. Suntem pe locul trei la numărul de turiști străini atrași. Și a treia explicație ar fi voucherele de vacanță , care au dinamizat partea de turism”, a spus Chipăilă explicând numărul constant mare de turiști care ajung în Sibiu.

Motivele pentru care nu ne putem compara cu numărul de turiști care ajung în Brașov și de ce Mureșul stă mai bine decât Sibiul la cazări, puteți afla de aici:

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Branțu de la pantof

  ATFC Asociatia de Tăiat Frunze la Câini promoveaza nimicul !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  O agentie fara rost fara noima fara directie dar si fara busolă !!!!!!!!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Simion

  Eu mi-as da cu parerea daca as avea habar ce e cu turismul in judetul acesta.Baiatul asta n-are nicio treaba dar supravietuieste acolo, in acea functie, pe alte criterii,…posibil de siguranta…locala.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Servicii slabe si autosuficienta, astea sunt problemele. In rest avem oricum la nivel national un turism nasol, dar asta e alta poveste. La anul in schimb vom fi capitala gastronomică, o gluma macabră pentru cine a iesit mai mult de doua ori la masa in acest oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact