Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Anul acesta Primăria Sibiu a investit în unitățile de învățământ peste 10 milioane lei. Numeroase proiecte noi în desfășurare (CP)

Anul acesta Primăria Sibiu a investit în unitățile de învățământ peste 10 milioane lei. Numeroase proiecte noi în desfășurare (CP)

Înainte de începerea noului an școlar, Primăria Municipiului Sibiu prezintă situația lucrărilor de investiții și reparații realizate în clădirile grădinițelor, școlilor și liceelor din Sibiu pentru a asigura condiții cât mai bune de desfășurare a cursurilor.

“În 2018 am finalizat și avem în derulare investiții în clădirile unităților de învățământ în valoare de 7 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local. Alte 2 milioane de lei i-am alocat pentru lucrări de întreținere și reparații pe care conducerea unităților de învățământ au avut ca sarcină să le contracteze și să le gestioneze, la acestea adăugându-se dotări în valoare de 1,3 milioane lei. Trebuie menționat și proiectul de construcție a noului Liceu de Artă, procedura de contractare aflându-se în prezent în curs de finalizare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 Investiții finalizate anul acesta până în prezent în valoare de 3,2 miloane lei:

  • reabilitarea fațadei și a acoperișului școlii gimnaziale nr. 8
  • reparații la acoperișul atelierelor Colegiului Tehnic Independența
  • lucrări necesare pentru obținerea autorizației ISU la grădinița nr. 22, grădinița nr. 28 și la școala nr. 18
  • instalație de apă, canalizare și electricitate la grădinița nr. 33
  • instalația termică la grădinița nr. 14
  • instalație gaz grădinița 17
  • reabilitarea instalației electrice la școala nr. 25
  • sistem de drenaj la grădinița Elefănțelul Curios
  • reabilitare gard si porți acces la grădinița „Frații Grimm", grădinița nr.42, școala gimnazială Radu Selejan și școala nr. 23

scoala 8

Investiții aflate încă în derulare în 1 septembrie în valoare de 3,8 milioane lei:

  • mansardarea parțială a școlii gimnaziale Regina Maria, având termenul de finalizare în 31 decembrie 2018
  • reabilitarea atelierului școală a Colegiului Tehnic Independența pentru găzduirea cursurilor de învățământ în sistem dual– lucrările sunt finalizate în prezent în proporție de 95%, recepția lucrărilor urmând să aibă loc în cursul lunii septembrie
  • reabilitarea fațadei școlii gimnaziale nr.2, recepția lucrărilor fiind planificată în luna septembrie
  • reabilitarea instalației de apă la Grădinița nr. 15, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind 21 septembrie
  • reparații la gardul grădiniței nr.20, lucrare planificată a fi încheiată în 23 septembrie

La acestea se adaugă lucrări de igienizare și mici reparații executate în regie proprie de direcțiunea fiecărei unități de învățământ. Pentru aceste lucrări Primăria Sibiu a alocat din bugetul local suma de 2 milioane lei, acoperind valoarea lucrărilor pe care direcțiunea fiecăreia dintre cele 50 de unități de învățământ din municipiul Sibiu le-a transmis ca fiind necesare. Acest tip de intervenții au constat în reparații în grupurile sanitare, reparații la acoperișuri, instalații sanitare, schimbarea ușilor, tencuieli, zugrăveli și reparații ale pardoselilor. Până în prezent s-au încheiat contracte pentru aproape 90% din suma totală, fiind deja finalizate lucrări în valoare de 920.000 de lei, restul aflându-se în desfășurare, fără a afecta cursurile.

O sumă de aproape 1,3 de milioane lei a fost alocată din bugetul local și utilizată pentru achiziția de obiecte de inventar precum mobilier, aparate și ustensile necesare pentru funcționarea unităților de învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rad0nne

Acum 5 ani

La scoala regina maria se lucreaza in doru lelii.zidurile exterioare nu sunt ridicate toate,nici acoperisul.de interioare,utilitati,geamuri nici nu s-au apucat.in ritmul asta poate la anul in vara o sa termine mansardarea si nu in decembrie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus