Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Loc de joacă de 8.500 de Euro, pentru copiii de la Prichindelul | FOTO

Loc de joacă de 8.500 de Euro, pentru copiii de la Prichindelul | FOTO

Copilașii din cadrul Complexului Prichindelul se pot bucura de acum de un loc de joacă nou, care a fost realizat cu peste 8.000 de Euro, de o asociație din Hanovra. La inaugurarea spațiului au fost prezenți binefăcătorii, precum și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, și Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României.

În mai puțin de patru luni, un loc de joacă la standarde europene a fost amenajat în cadrul complexului care se ocupă de copii cu dizabilități și copii orfani, Prichindelul.

„De acest loc de joacă beneficiază toți copiii din cadrul complexului, respectiv în cadrul Centrului de Copii cu Dizabilități sunt 33 de copii, în Centrul de Primire în Regim de Urgență sunt 10 copii, în Centrul Maternal avem o mamă gravidă, cu cinci copii, iar în Cabinetul de Autism sunt 12 beneficiari. A fost o acțiune în forță a grupului german International Children Help. Ne-au făcut o vizită în luna mai a acestui an și iată că la începutul lui septembrie deja avem locul de joacă. E o investiție în valoare totală de 8.500 de Euro, ceea ce nu este puțin”, spune Onoriu Moldovan, directorul Prichindelul.
centrul prichindelul (20)

Donația pentru construirea locului de joacă a fost realizată de organizația germană Kinderhilfswerk ICH e.V., care susține și promovează de câțiva ani proiecte umanitare în România, iar întregul proces a fost realizat sub patronajul lui Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania.

„Am participat cu mare bucurie la un moment important. În așezământul pentru copii cu handicap, copii abuzați, copii cu griji, părăsiți, un grup german important a făcut o donație sub forma unui loc de joacă pentru copii. E vorba de oameni de afaceri cu un loc important la Hanovra. Dr. Dieter Kindermann și Dr. h.c. Jens Tegeler au afaceri, se gândesc și la prosperitatea familiilor proprii, dar se gândesc și la nevoile și suferințele celorlalți. E un act de generozitate, de înțelegere, într-un moment în care există atâtea probleme și nervozitate între adulți. Am patronat această operațiune, pentru că am legături cu acest grup de mai multă vreme, dar și pentru că ne leagă generozitatea lor și interesul meu, nu doar ca sibian și ca român, dar și ca tată”, a spus Emil Hurezeanu.
centrul prichindelul (9)

Alături de reprezentanții principalelor instituții ale Sibiului a fost și Carmen Iohannis. Prima Doamnă a României are o legătură strânsă cu Prichindelul, nefiind la prima vizită aici.

„Vin în acest loc cu mare plăcere de câte ori am ocazia pentru că aici sunt oameni foarte inimoși și copii drăgălași foarte bine îngrijiți, cu care m-am mai întâlnit și astăzi am avut ocazia să ne bucurăm de deschiderea acestui loc de joacă, datorat intervenției fundației ICH și cred că este un început pentru că au promis să continue să ne ajute și sper ca micuților de aici să le fie tot mai bine. e întotdeauna o mare bucurie să fii printre ei, pentru că te încarcă cu bucuria lor și îți merge bine toată ziua. Și prin joc putem învăța, așa că educația și joaca sunt cuplul perfect”, a declarat Carmen Iohannis.
centrul prichindelul (5) carmen iohannis centrul prichindelul (3) carmen iohannis astrid fodor klemens centrul prichindelul (2) carmen iohannis astrid fodor klemens centrul prichindelul (1) centrul prichindelul (7) centrul prichindelul (11) centrul prichindelul (12) centrul prichindelul (13) centrul prichindelul (16) centrul prichindelul (17) centrul prichindelul (19) centrul prichindelul (18)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

bullit

Acum 5 ani

Trebuia și penibila de johanis 7 case să se bage în poză. Jalnic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus