Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Clubul Economic German Transilvania va sărbători 20 de ani de la fondare la Palatul Brukenthal

Clubul Economic German Transilvania va sărbători 20 de ani de la fondare la Palatul Brukenthal

Clubul Economic German Transilvania împlinește sâmbătă, 8 septembrie, 20 de ani de la fondare. Cu această ocazie, membrii clubului vor sărbători la Palatul Brukenthal din Avrig, combinând momentul cu festivalul tradițional anual de vinuri.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 11:00, la acesta fiind așteptați oameni de afaceri, politicieni și artiști din Sibiu. Organizatorii nu și-au propus să facă un eveniment plictisitor doar cu discursuri cu date economice, dar au pregătit și un program cultural.

Oaspeții sunt așteptați de la ora 11:00, iar de la ora 12:00 va fi organizat un Garden Party, având în vedere locul de desfășurare - reședința baronului Samuel von Brukenthal. Deschiderea oficială va avea loc la ora 14:00, atunci când conducătorii clubului vor prezenta rezultatele afacerilor germane în Transilvania, cu precădere în Sibiu, dar va include și prezentări privind dezvoltarea de mai departe a regiunii.

Va urma un business forum despre dezvoltarea durabilă a Sibiului, iar seara, de la ora 18:00 - programul cultural cu participarea trupei de dansuri populare săsești a Liceului Brukenthal. Pentru cei care încă nu cunosc foarte bine cine a fost baronul, este pregătită o prezentare cu informații din biografia celui care a fost guvernatorul Transilvaniei în perioada 1777-1787.

Sărbătoarea se va încheia cu focuri de artificii.

Clubul Economic German Transilvania a fost înființat în anul 1998 și numără aproximativ 170 de societăți comerciale membre, cu mai bine de 20.000 de angajați. În anul 2016 acesta și-a deschis un nou sediu în Sibiu, în prezența premierului landului Hessen. Printre membrii acestuia se numără Forumul Democrat al Germanilor din România, Universitatea Româno-Germană, Fundația de Perfecționare în Administrația Publică, dar și publicațiile în limba germană Hermannstädter Zeitung și Allgemeine Deutsche Zeitung. Totodată, printre membrii clubului se numără cei mai mari angajatori care activează în Sibiu în diverse domenii, precum Continental Automotive Systems, Marquardt Schaltsysteme sau Kendrion Automotive etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus