Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Terenul propus pentru al doilea cel mai mare parc al Sibiului are “probleme majore de stabilitate“

Terenul propus pentru al doilea cel mai mare parc al Sibiului are “probleme majore de stabilitate“

Este nevoie de un nou studiu, unul de stabilitate, pentru terenul de 62.000 de mp, situat în cartierul Tilișca, unde administrația locală intenționează să amenajeze – din fonduri europene – un parc.

Terenul propus pentru amenajarea parcului este cel care poate fi accesat fie din strada Preot Bacca, fie din strada Prelungirea Săcel. Pe acest teren, în ultimii ani a funcționat un depozit de deșeuri din construcții, închis acum. Or, tocmai aceste deșeuri par să ridice probleme suplimentare. Acestea au fost descoperite după ce, în luna mai a acestui an, Primăria Sibiu a semnat un contract pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar etapelor ulterioare ale investiției. “Din studiul geotehnic efectuat asupra terenului supus investiției în cadrul contractului anterior amintit a rezultat un grad ridicat de inconsistență al straturilor inferioare ale terenului și un nivel ridicat de stabilitate a taluzului, fiind recomandată efectuarea unui studiu suplimentar de stabilitate a terenului, efectuat pe baza datelor obținute din foraje de adâncime, poziționate astfel încât să profileze întregul amplasament și care să includă și un calcul general de stabilitate al versantului“, arată reprezentanții administrației Primăriei municipiului Sibiu. Precizările sunt făcute în cadrul documentației de atribuire elaborată pentru contractarea unui studiu de stabilitate a terenului în discuție.

Sursa: Referatul geotehnic întocmit de MD Explore Sursa: Referatul geotehnic întocmit de MD Explore

Documentația respectivă include și studiul geotehnic realizat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, studiu întocmit de MD Explore din Iași. “Amplasamentul pune probleme majore de stabilitate din cauza grosimii considerabile a stratului de umplutură eterogenă, afânată, precum și din cauza prezenței apei subterane pe amplasament, sub formă de izvoare. Amplasamentul pune o serie de probleme tehnice din cauza prezenței de umpluturi cu grosimi mari. Apa subterană a fost identificată sub formă de izvoare, pe latura vestică a amplasamentului“, se arată în referatul geotehnic atașat SF-ului. Acest referat a fost întocmit, însă, doar pe baza a trei foraje geotehnice, la partea marginală a umpluturilor, după cum era solicitat în documentația de atribuire a contractului de întocmire a SF-ului.

Firmele interesate de realizarea acestui nou studiu de stabilitate au termen de depunere a ofertelor ziua de 10 septembrie, valoarea estimată a contractului fiind de 67.600 de lei, fără TVA. Termenul de realizare a studiului este de 20 de zile de la semnarea contractului.

Potrivit temei de proiectare stabilită de administrația locală, viitorul parc ar trebui să aibă, pe lângă alei, piste pentru bicicliști, locuri de joacă, de sport, foișoare, grupuri sanitare și alte elemente de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, împrejmuire etc.) și acces la internet prin sisteme WiFi, dar și camere de supraveghere video. Totodată, viitorul parc va trebui dotat cu un sistem de irigații, dar și cu un sistem de iluminat. Cerințele mai sus enumerate sunt minimale.
Sursa foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

zis

Acum 5 ani

nasol inseamna ca si cele 5 blocuri din stadt villa sunt in pericol!
Raspunde

marius

Acum 5 ani

Pe fosta groapa de gunoi a orasului sa construit un cartier,inghesuit cu căi de acces intortochiate. Cei care locuiesc acolo ar trebui să-și facă probleme.Ideea asta cu parcul cel nou este cel putin bizară căt timp nu exista nici un efort de amenajare a parcului Sub Arini ,zona str.Bahluiului spre Valea Aurie.Acolo terenul este mai mult decat stabil si ar asigura continuitatea spre zona de agrement Padurea Dumbrava.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

idee geniala/ganitala/a bunicii si a junelui de la primarie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus