X

Nu e OK. Nu are cum să mai meargă așa

Alin Bratu

Este extrem de clar, chiar și pentru un PSD-ist învederat, că Viorica Dăncilă nu e ceea ce trebuie pentru România. Este absolut evident. Nu se descurcă, e incapabilă, total depășită de responsabilități. Nu e bine nici pentru ei, ca partid politic. Nu e bine pentru țară, pentru oamenii care încă mai cred în ideea de națiune. Din orice unghi ai privi-o, nu ai cum să nu poți observa diformitățile. Fie că vorbim de cultură, inteligență, experiență, ea nu poate reprezenta România în nicio formulă oficială sau neoficială.

La fel de clar este că sunt și alți miniștri care te fac să-ți fie pur și simplu rușine că te reprezintă. Petre Daea, Dănuț Andrușcă, Valentin Popa, Leocadia Gavrilescu, Ioana Bran. De alții, poate e mai bine că nu auzi nimic: Ana Birchall, Ștefan – Radu Oprea, Viorel Ilie, Natalia Intotero. Pesediști sau nu de ești, ei sunt oamenii care ne reprezintă interesele. De ei se izbesc la ultimul nivel toate realitățile noastre cotidiene. Ei sunt. Și nu e OK.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul guvernelor Grindeanu și Tudose, tot cei din PSD vor fi cei care vor lua măsuri. C-așa-i în democrație. Doar că de această dată e de așteptat ca motivul pentru care trebuie să se șteargă tot cu buretele și să se scrie altceva trebuie să pornească din bună credință. Nu din motive ce țin de impulsuri personale și argumente egocentriste. Ei trebuie să realizeze că nici pe ei nu-i reprezintă.

Dincolo de discuții legate de DNA, de statul paralel, de influența instituțiilor de forță în actul de justiție, România e o țară europeană care trebuie să inspire încredere. Atât pentru români, cât și pentru celelalte națiuni care fac parte din această mare familie.

Aceste discuții oarecum punctuale nu ar trebui să afecteze cadrul general. Pentru că sunt lucruri mult mai serioase care țin de administrație, de descentralizare, de infrastructură, sănătate, educație și așa mai departe.

În anul centenarului, suntem în mijlocul unei imense bătălii rezumată la câțiva oameni. Nu se discută dacă ar fi bine crearea unor regiuni administrative, nu se vorbește despre resetarea sistemului de educație, despre reforma de la zero a celui de sănătate. Se discută lucruri absolut irelevante pentru cei care locuiesc pe strada mea. Pentru cei din orașul meu. Pentru cei din partea asta de lume.

Aceste subiecte însă nu au cum să fie discutate nici de Andrușcă, nici de Ioana Bran și cu atât mai puțin de Viorica Dăncilă. Sunt subiecte care sunt peste nivelul lor.

E OK, experimentul Dăncilă ne-a arătat că dacă se vrea, oricine poate fi premierul României. Bravo! Am văzut și asta, dar e timpul să trecem mai departe. Sunt oameni care au alte așteptări.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    CSB

    Sunt de acord cu articolul, mai putin cu prima fraza. Guvernul e reprezentativ pentru majoritatea romanilor, nu doar PSD-isti. Electoratul are incredere in oamenii astia pentru ca se regasesc in ei, isi vad cultura si obiceiurile, nazuintele si necazurile in PSD. Plus ca le ofera circ, mult circ – gratuit. In consecinta nu cred ca “este extrem de clar” oricui ca oamenii astia nu ar trebui sa conduca o tara. Si, poate, asta ar trebui sa fie o lectie pentru USR, RO100 si altii care aduna “spuma” intelectualilor, dar uita de cei multi care nu se regasesc in Barna, Ciolos, Dragos Pislaru, Vlad Voiculescu, etc… nici macar nu vorbesc aceeasi limba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact