Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Infractoare urmărită în toată România, prinsă la Sibiu când încerca să înșele o bătrână

Infractoare urmărită în toată România, prinsă la Sibiu când încerca să înșele o bătrână

O femeie de doar 24 de ani, condamnată la patru ani de închisoare și dată în urmărire națională, a fost prinsă la Sibiu. Ea încerca să înșele o sibiană în vârstă de 70 de ani să-i dea 5000 de lei pentru a-i salva fiul dintr-un accident inventat.

Concret, conform IPJ Sibiu, la data de 13 septembrie, în jurul orei 23,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au prins și reținut o femeie în vârstă de 24 de ani, bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, complicitate la infracțiunea de înșelăciune, respectiv complicitate la tentativa de înșelăciune, fapte săvârșite prin metoda ”Accidentul”.

”În fapt, în seara zilei de 13 septembrie a.c., în jurul orei 22,30, o sibiancă în vârstă de 70 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a prezentat a fi medic și care i-a comunicat femeii că fiul acesteia a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit răni grave și are nevoie de foarte mulți bani pentru investigații medicale”, spun polițiștii sibieni.
Banii, 5.000 de lei, urmau să fie preluați de la ușa apartamentului femeii de către ”asistenta” așa zisului medic. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, care desfășurau activități specifice pe raza municipiului Sibiu, au reușit prinderea femeii care urma să ridice banii, o tânără în vârstă de 24 de ani, din județul Sălaj.

În cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune.

”Totodată, din datele și informațiile deținute la nivelul SIC Sibiu, s-a stabilit că tânăra ar fi fost implicată în săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda ACCIDENTUL, în municipiul Sibiu. Femeia a fost reținută 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune,  faptă înregistrată la data de 10.08.2018, complicitate la tentativă de  înșelăciune, înregistrată la data de  17.08.2018, complicitate la tentativă de înșelăciune,  înregistrată  la data de 13.09.2018”, mai spun polițiștii sibieni.
De asemenea, cu ocazia prinderii in flagrant s-a constatat ca persoana în cauză este urmarită național, pe numele său fiind emis mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Constanța, 4 ani inchisoare,  pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În acest context, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

”Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor”, au concluzionat reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus