X
corina cretu

Comisarul European Corina Crețu: Din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore în România

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se arată nemulțumită de modul în care România atrage fonduri europene, în special pentru transporturi, și crede că e necesară urgentarea demersurilor pentru finanțarea a două autostrăzi care să traverseze Carpații, respectiv Montana (Iași-Târgu Mureș) și Pitești-Sibiu.

Comisarul Corina Crețu a arătat că, din 2014, de când ocupă această funcție la Comisia Europeană, România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE destinate infrastructurii în transporturi, arată Agerpres.

“În ceea ce privește transportul, de când sunt comisar European, din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore, în primul rând un proiect foarte important, de peste un milliard de euro, de cale ferată, este cel mai mare proiect pe modernizare a unei căi ferate, Gurasada-Simeria, pe care l-am aprobat. Sebeș-Turda, știți foarte bine, că am aprobat și Câmpia Turzii-Târgu Mureș. Mai avem în analiză un ultim proiect, Gara de Nord-Otopeni, metroul, probabil că în curând va fi aprobat parțial acest proiect, urmând ca pe un alt tronson să mai avem discuții. Este ultimul proiect pe care îl avem în analiză”, a declarat, sâmbătă, la Turda, Corina Crețu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Toma

    Atata timp cat politicienii isi pun odraslele sau pupincuristii in functii de mare raspunere,nu veti vedea proiecte care sa aduca bani sau beneficii romanilor!Nu vedeti ca si in Sibiu ca si in toata tara este plin de detinatori de diplome academice(obtinute cu buletinul!) care sunt cocotati in functii inalte desi ei abia-si scriu numele!O functie inalta nu este o sinecura ci este,in primul rand,o mare raspundere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact