X
fabrica polisano

ACTUALIZARE Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals preluată de Gruia Stoica. Investiții de 25 de mil. de euro în extinderea activității

Actualizare:

„Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp în care am înţeles mai bine nevoile şi potenţialul de dezvoltare al acestei fabrici. Am primit astfel confirmarea că decizia iniţială de a prelua unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria farmacutică românească şi a-l duce la următorul nivel de dezvoltare a fost una corectă”, spune Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet.

„Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală şi de Sud Est la producţia de medicamente necesare în tratarea cancerului”.

El a continuat: „Pregătim lansarea primei linii de producţie de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unităţi terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producţie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu”.

În jur de 30% din producţia Polisano Pharmaceuticals va merge pe piaţa internă, restul fiind dedicat exportului în cele 35 de pieţe cu care Polisano lucrează deja, dar şi în alte ţări, pe măsură ce compania îşi va extinde parteneriatele.

Știre inițială:

Omul de afaceri Gruia Stoica a preluat prin intermediul Grupului Grampet controlul asupra fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals, dezvoltată de familia Vonica la Sibiu.

Conform datelor analizate de Profit.ro, Grampet, care până acum controla puțin sub 20% din acțiuni, a ajuns la o deținere de 74%, iar fiica lui Ilie Vonica s-a retras din acționariatul companiei fondate de tatăl ei.

”La începutul anului trecut, Grampet își majorase pachetul de acțiuni de la 15,5% la 19,99%, considerând că investiția are potențial. Spre deosebire de preluarea primei tranșe de 15,5% din acțiuni, efectuată printr-o infuzie de capital, acea nouă parte de 4,4% a fost achiziționată atunci direct de la proprietar, Andreea Loredana Gligor-Vonica, fiica lui Ilie Vonica, fondatorul Polisano”, transmite sursa citată.

Restul acțiunilor sunt deținute de avocatul Remus Borza (11,4%) și de familia Nicoleta și Adrian Munteanu, partenerii lui Borza la Euro Insol.

La începutul anului 2016 Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamna pe Gruia Stoica definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul privind trucarea unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia. În luna aprilie a acestui an, Gruia Stoica cerut aceleiași instanțe de judecată să îi fie întreruptă pedeapsa de închisoare cu suspendare şi să îi fie ridicate condiţiile impuse unei astfel de măsuri, motivând că a stat deja în arest preventiv un an şi jumătate.

Citește și:

Fabrica de medicamente Polisano, tot mai aproape de Gruia Stoica

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  george

  mai albitura ne-penala si intelectuala tine minte aici, tuciuriul, penalul si pregatirea se curata, indreapta si ridica, dupa caz, dar saracia si prostia din capul unora, ba!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Banul nu albeste

   Gresit. Corect este: se amelioreaza (si e valabil la generatiile viitoare de pui), se reeduca (si inca nu s-a inventat sistemul care reeduca complet impotriva recidivei, ba dimpotriva, se pare ca stiinta dovedeste ca oamenii au un grad de “criminalitate” inascut) cat despre scoala la maturitate…Intr-un cuvant, cel mult PARVENIRE. Cat despre saracie si prostie, amestecati genetica cu factorii sociali determinati si influentati de…”criminalitate”.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    George

    Despre ce ai cat ai inteles tu din ideea mea, nu e vina mea, de aiuristica ideilor expuse de tine raspunzi dumneata . In ce priveste afirmatia albiturii asta arata frustrarea si o crasa incapacitate intelectuala. Iti poti forma o idee pertinenta despre ce scrie si transmite un individ dar nu dupa astfel de informatii, culoarea pielii si locul nasterii. Pot fi de acord cu jos penalii in functii publice dar nu private. Pe principiul enuntat mai sus de aceste extraordinar specimen, un arian pur (la el in familie cel putin) as putea argumenta acelasi lucru legat de tiganii din Sibiu. N ar fi ajuns aici Sibiul daca sibienii/sasii ce vreti voi , nu le ar fi vandut casele. Incerca cu mintea ta sa faci aceasta paralela.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Bucureștenii pun încet încet stăpânire pe Sibiu. Fiti atenti la ce va spun, încetul cu încetul vor prelua totul, partial au preluat deja. La fel au facut si cu economia Clujului si Brașovului, ce nu au străinii, se duce spre bucureșteni.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Justitia nu doarme

  Daca dna Vonica Loredana iesea sa explice ca s-a saturat de meseria pe care si-a ales-o, farmacologia, daca jnu ma insel, era doar o stire de afaceri! Daca n-a iesit, probabil vorbim de o preluare, nu o afacere! Asta-i PESTA Romaniei, o stire importanta, in contextul luptei anticoruptie si trecuta la fapt divers.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dumi

  pe vonica si polisano i-a ingropat sistemul mafiot de la nive inalt! servicii, dna etc.tot ce autohton a trebuit distrus ca era corupt sau nu au facut colegiul natinal de aparare; strainii nu sunt corupti!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact