Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Organizarea referendumului pentru familie va costa aproximativ 100 de milioane de lei

Organizarea referendumului pentru familie va costa aproximativ 100 de milioane de lei

Organizarea referendumului pentru familia tradiţională va costa aproximativ 100 de milioane de lei, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse guvernamentale. „100 de milioane de lei. Banii sunt prevăzuţi în rectificarea bugetară, au declarat astăzi pentru Mediafax, surse guvernamentale, despre costurile necesare organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei.

Guvernul se reuneşte, marţi, şedinţă, după ce Curtea Constituţională a stabilit că Legea pentru revizuirea Constituţiei respectă prevederile constituţionale. Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru desfăşurarea în două zile a referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale.

CCR a stabilit, luni, că iniţiativa de rezivuire a Constituţiei, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi, respectă prevederile constituţionale.

Senatul a adoptat, marţea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că salută decizia Parlamentului de a adopta iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei şi precizează că referendumul va avea loc pe 7 7 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

kokos

Acum 5 ani

Bani aruncati pe fereastra , care puteau fi folositi in alte scopuri!In Codul Civil scrie clar ca familia e formata din barbat si femeie , deci doi barbati sau doua femei nu se pot casatori chiar daca nu scrie expres in constitutie.Fumigena marca psd!
Raspunde

eu

Acum 5 ani

Așa este dar Codul Civil este o lege organică, cqare se poate modifica ușor de Guvern sau Parlament atunci când cei aflați la putere doresc asta. Pe când Constituția nu o pot modifica tot atât de ușor cei aflați vremelnic la putere.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George

Acum 5 ani

Eu propun sa plateasca cine pierde!
Raspunde

Omisim

Acum 5 ani

Risipă, pentru o inițiativă medievală!
Raspunde

Andu

Acum 5 ani

Referendumul este cerut de 3 milioane de oameni, cetateti ai aceste tari. Pt toti acestia are sens. Referendumul este un semn al democratiei si fiecare om are dreptul sa voteze ca parte din aceasta tara. Statul trebuie se se obisnuiasca sa ne implice mai des in luarea deciziilor si nu doar sa ne fie transmise. Eu voi vota.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus