X
referendum-vot

Două zile pentru referendumul pentru familia tradițională

Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței extraordinare de Guvern de astăzi.  „Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei  în Constituția României, referendumul se va organiza timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018. Referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii. Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum”, a spus Dăncilă, citată de Hotnews.ro.
Curtea Constituţională a României a decis luni că legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile Legii fundamentale privitoare la revizuire. Legea privind referendumul pentru familie a fost adoptată marţea trecută în plenul Senatului.
Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  patru

  sa fie clar: legea actuala spune ca un cuplu de acelasi sex nu se poate casatori. insa, pentru ca constitutia (cine observa cacofonia are creier de copil de 5 ani) nu specifica clar acest lucru, legea se poate schimba. daca constitutia se schimba ca urmare a unui rapuns pozitiv la referendumul din luna asta, atunci niciun parlamentar nu mai poate da o lege care sa legalizeze casatoria intre persoane de acelasi sex, fara un alt referendum de schimbare a constitutiei care sa suporte o astfel de lege. Asta a fost lectia de politica pe care trebuia sa o aiba toata lumea in liceu.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lol

  Dupa acest referendum o sa avem autostrazi, coruptia o sa dispara, o sa fie spitale, scade saracia…etc. Familia traditionala nu se putea ocupa de toate acestea doarece avea o grija…..

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  anonim

  lasa ca homosexualii gay bisexualii pansexualii metrosexualii! nu vor sta mai prejos! mai ales daca in biblie este scris casatoria dintre un barbat si o femeie! si ce daca! ei pot sa o rescrie daca vor! nu au nici o vina ca sunt asa! nu au vrut sa se nasca asa! hormonii sunt in principal de vina! si modificarile genetice care au loc acolo!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  anonim

  credeti ca mie imi place asa! sa vad homosexuali gay bisexuali metrosexuali pansexuali! nu din contra! dar asta a fost alegerea lor! si nu trebuie judecata asa! parerea mea! lasa ca vor protesta o sa vedeti! ca nu o sa le convina!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  anonim

  si nu toti homosexualii gay pansexualii bisexualii metrosexualii sunt la fel! atentie! unii chiar nu se lauda! ca fac sex dragoste! ca se pupa! treaba lor!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mihai

    Bună ziua,
    Persoanele care nu au domiciliul în Sibiu pot vota la orice secție de votare, urmând a fi înscrise într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact