X
primar Mihai Lienerth vurpar sat comuna ecologica (8)

Cel mai vechi primar din județ s-a retras. ”Un partid în care sunt clanuri, nu poate funcționa”

Ales primar în 1996, în Vurpăr, Mihail Lienerth și-a anunțat retragerea din funcție, intrând în pensie. Decizia a fost luată după o lungă dispută în justiție cu Agenția Națională de Integritate, care l-a declarat incompatibil încă din primul an de mandat de primar, însă și din cauza situației politice la nivel național. ”Nu mai sunt primar, sunt pensionar. De 4 luni m-am pensionat după ce m-a declarat ANI incompatibil. Din 1996, m-am tot judecat cu ei. Am avut niște societăți de producție înainte să fiu primar, pe care le-am închis, dar puțin prea târziu, au zis ei. S-a văzut că nu aveam activitate pe ele, dar după 20 de ani m-au declarat incompatibil. Am plecat în pensie. Asta e”, a declarat Lienerth pentru Turnul Sfatului.

Fostul primar s-a arătat deranjat și de politica pe care o face PSD la nivel național și spune că partidul nu are nicio șansă la viitoarele alegeri dacă o va continua pe același drum. ”Nu am mai fost la ședințe, habar nu am ce mai e pe acolo. Vreau să ies de tot din toată politica murdară. Sunt pensionar, nu mai am nevoie. Îmi văd de proiectele mele personale. Acum am încărcat un tir de mere ecologice pe care le exportăm în Germania. Nu stau eu în partid”, spune Lienerth.

Concluzia lui Lienerth este că PSD trebuie să se reformeze ca să mai aibă o șansă. ”Stăm prost. Până e ceartă continuă nu se poate trăi. Un partid în care sunt clanuri, nu poate funcționa. Sper că se vor liniști cândva, dar cred că va fi prea târziu. Dacă nu cedează persoana respectivă ce poți face? Te bați cu el? Să-l țină. Dar vor vedea ei peste doi ani de zile. Dar va fi prea târziu”, a concluzionat Lienerth.

Dispută veche cu ANI

În iulie 2013, ANI a comunicat că primarul din Vurpăr, Mihail Lienerth se află în incompatibilitate. ”LIENERTH MIHAIL se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, simultan, funcția de Primar al Comunei Vurpăr, Jud. Sibiu, precum și calitățile de administrator al S.C. PARTENER S.R.L. (în perioada 18 iunie 2008 – 04 februarie 2011) și S.C. SIVUROM S.R.L. (18 iunie 2008 – prezent), comerciant persoană fizică autorizată (18 iunie 2008 – 22 septembrie 2010) și pe cea de membru al Consiliului de Administraţie al OCOLULUI SILVIC DEALUL SIBIULUI R.A. (25 februarie2011 – prezent). Astfel, LIENERTH MIHAILnu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […] calitatea de comerciant persoană fizică […]”.

Primarul a contestat decizia, însă acum a luat hotărârea de a se pensiona.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Noroc ca statul doarme

  Batran dar fara rusine. Cand s-a inchis la macelarie si s-a vazut cu apa, curentul si pensia de ales in “caruta”, a avut o criza de constiinta. Unde era constiinta si stiinta in 2010, 2011, care nu sunt acum 20 de ani, cum incearca sa ne abureasca???? Vai de el de-l cauta altii decat ANI…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Advocat M

  Acest individ a fost unul din cei mai vehementi sustinători ai lui Trif. A crezut ca scapa de suspendare dar daca nu a ascultat de mine… In sfarsit pentru vuprareni… paguba-n ciuperci.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact