X
Eduard CK Facebook

ACTUALIZARE Piața Rahovei. Giratoriul în care lipsa marcajelor și ignoranța șoferilor duce la accidente

Fotografia unei tamponări produsă la intrarea într-un sens giratoriu între un autoturism și un autocamion a produs ample dezbateri între sibieni, pe rețelele de socializare. Giratoriul respectiv a devenit cunoscut pentru conflicte în trafic, din cauză că este precedat de o stație de autobuz ale cărei marcaje s-au șters, iar numeroși șoferi profită de acest lucru, pentru a “tăia fața“ celor care se încadrează corect înainte de intrarea în girație.

Vezi la finalul articolului precizările Primăriei.

S-a întâmplat miercuri la prânz tamponarea care a deschis o amplă dezbatere în mediul on-line. Pe strada Rahovei, pe sensul de mers dinspre piața agroalimentară din zonă, conducătoarea unui autoturism a decis – venind dinspre cartierul Cireșica – să intre în sensul giratoriul de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul direct din stația de autobuz. Stația de autobuz este amenajată după respectiva piață agroalimentară, pe ceea ce – în lipsa unor marcaje rutiere – ar putea părea o bandă de încadrare în sensul giratoriu. Anul acesta, mai ales, marcajele rutiere care semnalizează stația de autobuz au devenit relativ puțin vizibile, în urma unor lucrări și în lipsa intervențiilor de refacere. În aceste condiții – fără ca vizibilitatea marcajelor să fie neapărat o cauză – numeroși șoferi aleg să intre în sensul giratoriu direct din stația de autobuz care îl precedă. Acest fapt duce la numeroase conflicte în trafic, deoarece șoferii care se încadrează corect pe prima bandă pentru a merge înainte ori a vira la dreapta se asigură față de traficul din stânga, ignorând faptul că din stația de autobuz ar putea apărea un șofer care nu respectă regulile.

Modul în care a fost amenajată stația de autobuz înainte de sensul giratoriu. Foto: Google Street View

Modul în care a fost amenajată stația de autobuz înainte de sensul giratoriu. Foto: Google Street View

Discuțiile

Miercuri, la prânz, o mașină care a încercat intrarea în sens direct din stație a fost lovită de un camion încadrat corect, al cărui șofer a dorit să își continue drumul pe banda întâi a sensului de circulație. “Mereu se abuzează de stația de autobuz. Să fie învățătură de minte!“, a fost unul dintre primele comentarii publicate sub fotografiile realizate imediat după tamponare. Zeci de comentarii din partea unor șoferi sibieni au continuat să apară, toate subliniind numeroasele conflicte în trafic care au loc acolo exact după același scenariu. “Așa se întâmplă când nu știi de pe ce banda să faci dreapta. Am ajuns să ne asigurăm noi, cei care circulăm corect. Mai trist e că astea care fac dreapta de pe banda de autobuz îți mai arată câte un semn că ei au prioritate“, este un alt comentariu.

Poliția: șoferul autoturismului este vinovat

Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere și din partea polițiștilor sibieni, pornind de la exemplul concret al tamponării de miercuri, de la prânz. “Conducătorul autoturismului implicat în acest eveniment rutier nu avea ce să caute în zona respectivă, marcată ca stație de autobuz. Codul Rutier prevede că șoferul este obligat să încadreze în mod corect autovehiculul pe banda prevăzută sau destinată direcției pe care intenționează să se deplaseze cu 50 de metri înainte de intersecție“, explică polițiștii sibieni.
În cazul particular tamponării de miercuri, șoferul autoturismului ar fi vinovat și dacă respectiva stație de autobuz ar fi, de fapt, o bandă de circulație, care se termină în sensul giratoriu. “Într-o astfel de situație, șoferul ar trebui să oprească și să dea prioritate de trecere celui care vine din stânga, în cazul de față camionului care se afla pe banda ce îi oferea fie posibilitatea de a merge înainte, fie de a vira la dreapta“, mai spun polițiștii sibieni.

Între timp marcajele s-au șters, fapt de care profită tot mai mulți șoferi pentru a se încadra greșit la intrarea în girație

Între timp marcajele s-au șters, fapt de care profită tot mai mulți șoferi pentru a se încadra greșit la intrarea în girație

În cazul în care marcajul nu este vizibil, șoferul care – în cazul de față – se face vinovat de tamponare poate da în judecată administratorul drumului invocând lipsa semnalizării corespunzătoare. În cazul de față, administratorul drumului este Primăria municipiului Sibiu. Turnul Sfatului a solicitat informații și declarații și reprezentanților administrației locale, referitoare la refacerea marcajelor din stația respectivă de autobuz. Până la publicarea acestui material, reprezentanții Primăriei nu au formulat un punct de vedere.

În cadrul comentariilor publicate ca urmare a imaginilor cu tamponarea, mai mulți sibieni au susținut că au sesizat administrația locală pe tema lipsei marcajelor, fără ca aceste sesizări să aibă, însă, efect.

ACTUALIZARE 12:00. Reprezentanții administrației locale arată că marcajele specifice urmează a fi refăcute. “Acțiunea de refacere a marcajelor este în curs în oraș. Și zona la care faceți referire este inclusă în comenzile emise firmei contractate, aceasta urmând să se execute în cel mai scurt timp“, au răspuns reprezentanții Primăriei Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Sursa foto principală: Info Trafic Sibiu / Eduard CK

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Catalin

  Marcajele se sterg pentru ca sute de soferi se incadreaza pe “banda” respectiva ca sa nu stea civilizat la coada. Daca ar circula doar autobuzul pe acolo nu mai exista problema asta, sau cel putin nu asa des. Din pacate cauza pentru probleme e lipsa de civilizatie in trafic si nu numai.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  TOATE sensurile giratoriu din Sibiu sunt un dezastru: benzi care nu stii încotro duc, care sa termina brusc, lipsa unor benzi speciale delimitate cu stalpisori pentru votat la stanga,etc. Parca ar fi fost gândite de portarul primăriei. Băi, angajați un specialist din alta tara sa le redeseneze si vedeti cum creste siguranța și scad nervii șoferilor. Din pacate, cred ca n-ai cu cine

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Romanita Seulean

  Soferul camionului e un nesimtit, daca o domnisoara, cum era in cazul de fata, se grabeste, ii dai prioritate daca nu esti un badaran. Dar cum la Sibiu cei 7 ani de acasa au fost inlocuiti de hedonism si pacate, asta e rezultatul…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  noname

  Oh, dar de iesirea din acelasi giratoriu pe M. Viteazu nu ziceti nimic? Marcajul sters indica acolo o singura banda pe care intra masinile de pe cele 2 benzi din giratoriu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Problema ar trebui rezolvata prin mutarea statiei de autobuz. Nu este niciodata recomandat sa se amenajeze statie de autobuz chiar la intrarea intr-o intersectie (nu doar giratoriu). Autobuzul care pleaca din acea statie este un real pericol si el pentru restul intersectiei pentru ca practic el iese de pe banda “zero” si vrea sa mearga spre Mihai Viteazul taind benzi pentru cei ce vor sa mearga la dreapta si inainte. Daca nu se vrea mutarea statiei dincolo de giratoriu atunci ar trebui ca refugiul sa fie mutat mai inspre piata Rahovei si trotuarul sa fie extins la intrare in giratoriu in asa fel incat sa nu mai permita intrarea pe 3 benzi

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  wick

  bv. o bere soferului camionului.dar nu cand conduce. marcajul nu-l vezi numai daca nu vrei sa-l vezi, la fel si statia nu o vezi numai daca nu vrei sa o vezi. si sa zicem ca n-ai vazut nik ca e sters. BEEEEE dar linia continua care termina banda o vezi?? nai cum sa no vezi. atunci franeaza si vezi ce dracu cauti acolo in caz ca pe bune n ai vazut si nu stii de marcaje. LINIA CONTINUA SE VEDE DE PE DEALUL BRADULUI..DC TRECI PESTE EA? SE TERMINA SI BANDA TA. DC TRECI? DRUMURI BUNE

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vali Enescu

  Am adus in Sibiu sute de milioane de euro si nu avem unde parca, orasul e varza, condus de incompetenti! Este imperios necesara alegerea unui primar din Valcea care sa stapaneasca problemele urbei si sa fie gospodar!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Conducător auto (nu de autobuz)

  Punct de vedere: consider eronată explicația polițiștilor sibieni deoarece stația de autobuz este amenajată pe o bandă de circulație, nu într-o alveolă. “Conducătorul autoturismului implicat în acest eveniment rutier nu avea ce să caute în zona respectivă, marcată ca stație de autobuz” – se deduce că un alt autovehicul, cu excepția autobuzelor nu are ce căuta în zonele marcate ca stații de autobuz!!!!! și nu sunt puține.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hipstereala tipic sibiana

  Marfurile in Sibiu trebuie aduse cu biciclete pentru ca noi nu agreem prezenta acestor monstri poluatori printre zambilele, muscatele si colibrii nostri!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  m

  Ar merita sa se intample mai des lucruri de genul asta, chiar daca sunt rau prin ce spun. Poate asa se mai invata lumea sa ii respecte pe ceilalti participanti la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact