X
dan barna semnaturi fara penali

Semnăturile sibienilor pentru campania „Fără penali în funcții publice” au ajuns în Parlament

Uniunea Salvați România (USR) a depus joi, 20 septembrie, în Parlament primele pachete cu semnăturile românilor care au susținut campania „Fără penali în funcții publice”. Județul Sibiu este printre județele unde s-au strâns cele mai multe semnături.

„Primele 26.000 de semnături #FărăPenali validate din județul Sibiu sunt depuse azi în Parlament. În zilele următoare vor fi depuse și celelalte semnături validate. #1milion #FărăPenali”, au anunțat membrii USR Sibiu.

În total, astăzi USR a depus aproximativ 300.000 de semnături, urmând ca în zilele următoare să le aducă pe următoarele. Astfel, inițiativa „Fără penali în funcții publice” va intra în circuit parlamentar, după ce a trecut de etapa validării listelor de către primăriile din localitățile unde au fost strânse.

usr fara penali in parlament

„Avem 23 de județe care au depășit pragul de 20.000 de semnături. Obiectivul USR va fi să aducă această inițiativă în plenul Parlamentului ca în final să fie organizat referendumul”, a declarat Dan Barna, președintele USR. Acesta a amintit că în multe localității primarii ar fi încercat să împiedice validarea semnăturilor, inclusiv „există primării care au depășit termenul legal de validare”. Acest lucru va determina autorii inițiativei să vină cu semnăturile la Parlament inclusiv în următoarele săptămâni: „Fiecare semnătură contează. Vom continua să le aducem la Parlament, tot milionul, iar primarii care au admis abuzuri trebuie să răspundă”.

Printre semnăturile validate, depuse la Parlament, sunt din județe precum Sibiu (25.000), Timiș (32.000), Vaslui (25.000), Cluj (39.000) și Dolj (24.000).

Dan Barna a mai spus că echipa sa lucrează la un film despre această campanie.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ion

    Și-au făcut reclama cei de la USR cum își fac și cei de la PSD cu referendumul. Ambele inițiative sunt foarte bune pentru societate, problema ca este ca se asociaza imaginii niște partide aservite străinilor. Mai târziu or sa fie alte partide. Cine are Justiția pe mana va decide cine sunt penali și cine nu la comanda politica, eticheta odată pusa va fi folosita în scop de șantaj. De ce nu fără partide politice după 1989 și vrem o noua constituție realizata pe modelul Islanda 2009 de către oameni Onești pe merit.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact