Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Penny Market construiește un nou centru comercial în Sibiu

Penny Market construiește un nou centru comercial în Sibiu

Reprezentanții grupului german Rewe sunt în curs de obținere a autorizațiilor necesare construirii unui nou magazin – al doilea ridicat de la zero – în Sibiu. Investiția va fi amplasată pe Calea Gușteriței.

Magazinul celor de la Penny Market va fi amplasat pe Calea Gușteriței, imediat după sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Macaralei și Lazaret. Terenul din zonă a fost eliberat de construcțiile vechii întreprinderi Balanța, în cadrul unui proiect rezidențial mai amplu.

Centrul comercial va avea aceleași dimensiuni precum magazinul deschis pe strada Ștrandului, care are aproximativ 1.500 de mp suprafață construită, numărul locurilor de parcare de 81. Planurile investitorilor germani este de a demara lucrările – cel mai probabil – la începutul anului viitor, astfel încât deschiderea noului centru comercial să fie realizată în vara anului 2019, au arătat, pentru Turnul Sfatului, surse oficiale. Prin deschiderea acestui magazin, Penny Market va ajunge la trei puncte de vânzare, planurile pentru următorii doi ani fiind de a mai pune în funcțiune cel puțin încă un astfel de magazin.

Centru comercial într-o nouă zonă rezidențială

Terenul pe care va fi ridicat magazinul Penny Market a fost eliberat de construcții în cursul acestui an, când autoritățile locale au și aprobat un plan urbanistic pentru zona delimitată de străzile Calea Gușteriței, Cezar Boliac și Lazaret. Pe această suprafață de 2,5 ha, alături de centrul comercial, ar urma ridicate și cinci blocuri, în care să fie amenajate 210 apartamente cu două camere și 56 de apartamente cu câte trei camere. Acestor apartamente urmează să le revină un număr de 210 parcări supraterane înierbate și alte 196, amenajate la subsol (406 în total).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Andy CJ

Acum 5 ani

Felicitari, Sibiu! Dupa atata timp, se construieste in oras un mall adecvat nevoilor Sibiului!
Raspunde

george

Acum 5 ani

mare pisicher esti! a fost buna asta...
Raspunde

george

Acum 5 ani

multumiti-le astora de au ridicat orasul in ultimii 10 ani, astia pe care-i hulesc sibieni neaosi ca nu mai au loc de ei! asti ce au umplut fabricile , golesc magazinele si cumpara locuinte. pana sa se faca autostrada era un nod important pentru cei care calatoreau cu masinile in strainatate si turism putin tinand cont de saracia din tara de atunci si atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus