X
arsenie_boca_78384900_06590500

Vremelnic, deocamdată. Judecătorii dau doar unor preoți dreptul de ”a face comerț” cu Arsenie Boca

După ce un tânăr din Arad a notificat toate bisericile că doar el are licența asupra brandului ”Părintele Arsenie Boca”, preoții de lângă mormântul fostului călugăr au apelat la sprijinul judecătorilor. Iar aceștia din urmă le-au dat voie să folosească numele și imaginea lui Arsenie Boca ”în cadrul savârşirii actelor comerciale”.

Judecătorii Curții de Apel București sunt cei care au luat această decizie, la solicitarea reprezentanţilor Mănăstirii Prislop şi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei. Aceștia au deschis un proces la Tribunalul Sibiu, împotriva celor care au înregistrat marca ”Părintele Arsenie Boca”. Dar, până la finalizarea judecății de la Tribunal, preoții au cerut celor de la Curtea de Apel să le îngăduie să vândă, în tot acest timp, produse care au inscripționate numele și chipul lui Arsenie Boca.
”Constată că reclamantele sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, în cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse, cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane, ce poarta numele şi imaginea în discuţie. Vremelnică, până la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V a Civilă. Menţine sentinţa sub aspectul excepţiilor soluţionate. Definitivă”, citează agenția de presă Mediafax din decizia Curții de Apel București.

Cei care au notificat toate bisericile și toți comercianții despre licența pe care o dețin asupra numelui și imaginii lui Arsenie Boca speră că, la finalul procesului pe fond, tot ei vor fi câștigători. ”De această soluţie profită doar reclamantele, adică Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi a Hunedoarei, nu şi comercianţii din jur sau alte entităţi. Este o hotărâre provizorie, deoarece noi avem un dosar de fond, la acel dosar noi încă nu avem un termen fixat. Episcopia Devei şi Mănăstirea Prislop se bucură de ceva provizoriu, să vedem ce va fi la soluţionarea fondului”, a declarat, Diana Talpoş, unul dintre proprietarii brandului, pentru Mediafax.

Agenția de presă relatează că marca „Părintele Arsenie Boca” a fost înregistrată în 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie – Aditional Worldwide Care Services Ltd, iar Gheorghe Emanuel Daniel este singurul din România care a primit licenţa de folosire a drepturilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    calin

    Sincer asta e mestesug de tampenie de ambele parti. Cum sa inregistrezi ca brand numele unei persoane moarte? Tot asa cineva poate inregistra ca brand: Iisus Hristos sau Dumnezeu. Este normal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact