Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Avertizare meteo pentru Sibiu: vin frigul și vijeliile, cu rafale de până la 120 de km/h

Avertizare meteo pentru Sibiu: vin frigul și vijeliile, cu rafale de până la 120 de km/h

Vremea se va răci brusc și accentuat, avertizează autoritățile, în urma atenționărilor emise de meteorologi. Pe baza cărora, reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență recomandă adăpostirea în case și parcarea mașinilor în zone ferite, la distanță de copaci ori stâlpii de electricitate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip ”cod galben” pentru județul Sibiu, unde de duminică seara sunt așteptate fenomene de intensificare a vântului şi răcire accentuată. Avertizarea de cod galben este valabilă de la primele ore ale zilei de luni (ora 02:00) și până aproape de finalul zilei (ora 23:00). ”Intensificările se vor manifesta prin rafale de scurtă durată de până la 70 km/h, iar în zona montană, fenomenele vor fi resimţite mai accentuat, depăşind în rafale pe creste 100-120 km/h”, citează reprezentanții ISU din avertizarea meteo. Previziunile indică faptul că, totuși, temperaturile vor putea urca până către 19 grade pe parcursul zilei. În cursul zilei de marți, însă, acestea vor continua să scadă, însă, astfel încât chiar și ziua termometrele nu ar trebui să indice mai mult de 11 - 12 grade Celsius.

În aceste condiții, ale avertizării cu cod galben, cei de la Inspectoratul pentru situații de urgență au întocmit o listă a măsurilor preventive pe care le recomandă sibienilor. De la adăpostirea în case pe timpul vijeliilor, până la deconectarea aparatelor electrocasnice.

Măsurile preventive recomandate de ISU - adăpostirea în locuințe sau alte spații care asigură protecția; - deconectarea aparaturii casnice din locuințe; - parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate; - păstrarea distanţei faţă de copaci, stâlpii liniilor electrice, fire căzute la pământ, atunci când sunt nevoiţi să se deplaseze în afara locuinţelor; - consultarea stării vremii şi a recomandărilor autorităţilor înainte de a pleca la drum. Sursa: comunicat de presă ISU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus