X
accident dn7 tir

De ce nu s-a lucrat fizic nimic la autostrada Sibiu-Pitești în 2018?

Autostrada Sibiu-Piteşti aşteaptă acordul de mediu, iar din perspectiva Ministerului Transporturilor au fost îndeplinite toate formalităţile corespunzătoare în vederea obţinerii acestui acord, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la audierile din comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.

“Autostrada Sibiu-Piteşti aşteaptă acordul de mediu, din perspectiva Ministerului Transporturilor fiind îndeplinite toate formalităţile corespunzătoare în vederea obţinerii acestui acord. Astăzi, Ministerul Mediului, prin autorităţile sale, îndeplineşte procedurile corespunzătoare pentru eliberarea acestui acord”, a spus Şova.

Întrebat după audieri cum se explică faptul că Autostrada Sibiu-Piteşti nu are acord de mediu după ce, la începutul lunii septembrie, vicepremierul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dat asigurări că au fost deblocate toate proiectele care aveau nevoie de acorduri de mediu, şeful de la Transporturi a răspuns:

“Eu vă asigur că nu am minţit când am spus că astăzi la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu există acordul de mediu pentru A1 Autostrada Sibiu-Piteşti”.

Şi directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, prezent la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor a afirmat că “pe Sibiu-Piteşti până nu avem acordul de mediu nu lansăm licitaţiile”.

“După obţinerea acordului de mediu, care sperăm că va fi în acest an, cât mai repede, suntem pregătiţi să lansăm lotul 4. Loturile 2 şi 3 anul viitor, în 2019. Cu privire la loturile 2 şi 3, lucrăm, punem în ordine toate documentele pe care le-am primit de la proiectant, pentru că este un volum foarte mare de informaţie, ţinem legătura cu Jaspers, iar legătura este un pic debalansată de data aceasta în favoarea noastră. Nu mai acceptăm chiar orice. Acum se discută punctual, pe soluţii. Din cauza asta s-a întârziat un pic la loturile 2 şi 3. Au fost nişte întârzieri acolo şi din cauza calităţii studiilor geo care au fost puse la dispoziţie de către proiectant şi încercăm acum o variantă în care să minimizăm riscul la care este supusă autoritatea publică. Deci, 2 şi 3 în 2019. Pregătim licitaţia pentru studii geo special pentru loturile 2 şi 3. În această iarnă sperăm să fie pe SEAP”, le-a spus Neaga deputaţilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact